Днес, на 13-ти септември в 00:17 ч. българско време от

...
Днес, на 13-ти септември в 00:17 ч. българско време от
Коментари Харесай

Успех! Космически кораб Союз МС-06 излетя и достави екипаж от трима души на борда на МКС

Днес, на 13-ти септември в 00:17 ч. българско време от Площадка №1 (Гагарински старт) на космодрума Байконур сполучливо излетя галактическата ракета “Союз-ФГ ” с пилотиран галактически транспортен съд “Союз МС-06 ”.

На борда на кораба пътуваха космонавт на Русия Александър Мисуркин и астронавти на НАСА Марк Ванде Хай и Джоузеф (Джо) Акаба. Шест часа след излитането корабът “Союз МС-06 ” извърши сполучливо съединяване с модула “Поиск ” към съветския сегмент на “Международната галактическа станция ”.

Пристигането на Мисуркин, Ванде Хай и Акаба възвърне общия брой на екипажа на станцията на шестима души, защото те се причислиха към в този момент живеещите на борда Ранди Брезник (НАСА), Паоло Несполи (ЕКА) и Сергей Рязанский (Роскосмос). Очаква се новопристигналите членове на екипажа да прекарат към пет месеца и половина в космоса и да проведат към 250 научни опита.

Това е и първото дълготрайно увеличение на непрекъснато пребиваващите американски астронавти на МКС от трима на четирима – нещо, което става допустимо тъй като Русия редуцира своя екипаж от трима на двама космонавти.

За повече информация: НАСА, Роскосмос

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР