Днес Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, Български ВиК

...
Днес Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, Български ВиК
Коментари Харесай

За Коледа в Омуртаг се случват чудеса за водата!

Днес Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/, „ Български ВиК холдинг “ ЕАД, ВиК-Търговище и Община Омуртаг завършват дейностите по обезпечаването на в допълнение водоснабдяване за Омуртаг по системата „ Ястребино “ . Целта е анулацията на водния режим и подаването на нужните водни количества за популацията с качествена питейна вода, разясняват от гражданското обединяване „ Вода за Омуртаг “, добавяйки:

„ Така, по обещанието, че в Омуртаг ще има в допълнение вода за Коледа, обещано седмици преди този момент, от изпълнителния шеф на „ Български ВиК холдинг “ инж. Лозко Лозев, в живо предаване на „ Вода за Омуртаг “, се работи. “

„ Целият мозъчен концерн на страната се е впрегнал да позволи казуса и намираме решения в придвижване. /…/ Нареждам на ВиК-Търговище да работи по този проект до второ разпореждане. Имаме цялостно подпомагане на Регионалната здравна ревизия и Министерството на здравеопазването. Ще се опитаме, дружно с ВиК да изберем най-оптималното водоснабдяване “ , разяснява още инж. Лозев.

„ Този въжделен развой върви, през последните месеци, подбуден от екипната работа на заинтригуваните страни – на изпълнителния шеф на „ Български ВиК холдинг “ инж. Лозко Лозев, на съветника на министъра на Министерство на регионалното развитие доцент доктор инж. Галя Бърдарска, на основния инженер на ВиК-Търговище Красимир Неделчев и на гражданско обединяване „ Вода за Омуртаг “ в лицето на Магдалена Славова, инж. Пепи Попова-Добрева, Константин Константинов и Славка Иванова. Община Омуртаг, в лицето на кмета инж. Ешреф Ешрефов, спомага дейно и ресурсно, с цел да се работи “ , осведоми координаторът от гражданското обединяване „ Вода за Омуртаг “ Магдалена Славова .

Завършващите дейности бяха стимулирани от ултимативно писмо на гражданско обединяване „ Вода за Омуртаг “ от 15.12.2023 година , в което ангажираните институции бяха известени, че работата по възобновяване на материалната и функционална склонност на помпените станции и резервоари е завършила сполучливо и чакат осъществяването на обещанията на държавното управление.

По-рано тази година министър-председателят акад. Николай Денков и районният министър Андрей Цеков подсигуряваха, че ще уредят стартирането на вода за Омуртаг , когато помпена станция „ Омуртаг “ I-ви и II-ри напредък е подготвена за работа.

„ Акредитирана лаборатория взима ежедневни проби на водата по цялото трасе, помпените станции и резервоарите. Във всеки миг съм разполагаем на комисията, на лаборантите и мога да бъда в Омуртаг когато и да е, щом се постанова “ , ангажира се съветникът на районния министър доцент доктор инж. Галя Бърдарска .

Възстановяването на помпените станции беше координирано от ВиК-Търговище от основен инженер Красимир Неделчев и под генералния надзор на шефа инж. Явор Миланов, които поеха редица високи опасности и вложиха съществени безрезервни средства, в помощ на Община Омуртаг. На място се осъществяваше непрекъснато гражданско наблюдаване от „ Вода за Омуртаг “ .

„ Обединението в действителност прави силата! Стъпки от последните седмици вървим дружно с двамата инженери – Лозев и Неделчев. На място доцент Бърдарска надзираваше дейностите на всички ни. Кметът инж. Ешрефов беше разполагаем и откликваше кооперативно. Много е значимо да подчертаем напъните на една забележителна персона – това е инж. Неделчев, зам.-управителят на ВиК-Търговище. Той е човекът-фактор, който трансформира една фантазия в действителност, малко по малко, методично, интелигентно непрестанно! Този човек е благосъстояние. Този образец на човечност, би трябвало да бъде споменаван, тъй като дава храброст, дава ентусиазъм за тези, които ще прочетат за него. Така се движи едно общество към прогрес и развиване, към дружност и подвизи. Инж. Красимир Неделчев е от хората с висок човешки фактор. Често споделям, че е задоволително в една институция да има единствено един човек с висок човешки фактор, с цел да се случват чудеса “, разяснява Славова от гражданското обединяване „ Вода за Омрутаг “, които започнаха и координарат цялостната акция за водоснабдяване на града.

„ Настана време да берем плодовете от едногодишния ни денонощен труд. Предстои ни още доста работа, до момента в който нещата си дойдат напълно на мястото. Тоест, няма разпределяне. Пожелавам на омургтачани да настъпи към този момент този миг, в който не прекъсва повече водата и да не помнят 50 годишното безводие. Когато пристигна положителното, неприятното бързо се не помни “ , сподели основният инженер на ВиК-ООД Търговище Красимир Неделчев , напътстващ огромните мероприятия през миналата година.

„ Заедно можем освен повече, можем всичко! Тази гражданска акция е като една красиво изплетена блуза. Всяка бримка, съставлява човек, който е вложил воля и принос “, добавя мнението на обединените жители инж. Пепи Попова-Добрева .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР