Днес Министерството на културата обяви, че полученото становище от Министерството

...
Днес Министерството на културата обяви, че полученото становище от Министерството
Коментари Харесай

Съдът отряза КЕВР за Младежкия театър

Днес Министерството на културата разгласи, че полученото мнение от Министерството на районното развиване и благоустройството на 16.06.2022 година изцяло съответствува с тяхното стимулирано мнение в поддръжка на Младежкия спектакъл от 08.06.2022 година

Напрежение по тематиката породи, откакто в края на месец май шефът на театъра Михаил Байков и зам.-директорът Делян Тодоров дадоха сигнал в обществените мрежи, че Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) се пробва да придобие техни пространства на съображение, че парцелът е с " отпаднала нужда ". Те обаче отхвърлиха това, като споделиха, че имат проекти за основаването на нова сцена за куклен спектакъл точно там.

За да запазят парцела си беше належащо Министерството на културата да съгласува тези проекти с районното министерство, което, съгласно управлението на театъра, не се е случило, макар подхванатите от тяхна страна дейности по процедурата.

В последвалата замяна на реплики министърът на културата разгласи, че " безапелационно " застава зад настояванията на Младежкия спектакъл, въпреки да не утвърждава метода на оповестяване на казуса - посредством постове в обществените мрежи. Междувременно от КЕВР разясниха, че не са желали безплатно да придобият парцела, а да заплащат наем за него, само че той да е в същия размер, в какъвто е бил за предходните му ползватели - " Алианц ", напуснали го преди година.

Проблемът в този момент дефинитивно се позволява, а от Министерството на културата изрекоха признателност към всички, които поддържаха позицията пространствата за културата да не престават да действат точно като такива.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР