Днес Ларгото започна да се преобразува в пространство на изненадващите

...
Днес Ларгото започна да се преобразува в пространство на изненадващите
Коментари Харесай

Фестивал на възможностите започва в центъра на София

Днес Ларгото стартира да се преобразува в пространство на изненадващите срещи и провокации. Строежът на лабиринти и работилници там е част от фестивала на опциите, който стартира на следващия ден от 11 часа.

Фестивалът е една подадена ръка от страна на хората с увреждания към всички, да видят техните благоприятни условия. Освен това са са подготвили и провокации, под формата на игри по какъв начин останалите биха се справили с разнообразни задания в случай че изпитваха усложненията, пред които са изправени хората с увреждания. Един занимателен метод за смяна в настройките, като тъмният лабиринт със звуци и видения, в който попадат хората с психологични разстройства.
Светлин Гърбатов - Декстрофобия: Изграждаме един лабиринт неговата цел е да показват по какъв начин се усещат хората с разнообразни психологични отклонения да съумеят да се слагат участниците на тяхно място, в техните обувки и най-малко за малко да могат да влязат в мозъка им. Надя Шабани - Център за нестопанско право: В последна сметка ние взехме решение да създадем този фестивал да покажем, че качествата въпреки и разнообразни са неща, които могат да ни свържат с цел да живеем добре дружно, а не да ни разделят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР