Днес жители на Обзор връчиха на президента Румен Радев декларация,

...
Днес жители на Обзор връчиха на президента Румен Радев декларация,
Коментари Харесай

След референдума в Обзор: Отделянето от Несебър все още не е факт

Днес поданици на Обзор връчиха на президента Румен Радев декларация, подкрепена с подписка, с която упорстват той да издаде указа за обособяването на града и прилежащите села в независима община. Година след рефендума за отделянето от община Несебър, административната смяна към момента не е в действие. В същото време поданици на 4 села стачкуваха с искане да останат към община Несебър.

Тази заран доста от жителите на Обзор се събраха в центъра на града, с цел да изпратят своите представители в президентството.





По същото време в село Баня пък се събраха хората, които са срещу отделянето от Община Несебър. Позицията си те завиха на контрареферендум, който се организира 4 месеца след референдума. Събралите се подчертаха, че никой не ги е подкупвал, с цел да изразят недоволсвото си.



По обяд в президенството бяха импортирани над 3000 писма, освен от живеещи в Обзор, а и от други обитаеми места, с искане президентът Румен Радев да издаде декрет за отделянето на града и прилежащите села в независима община.

" Роди се концепцията да помолим президента, тъй като мислим, че той няма да откаже, той го даде обещание в писмен тип на Инициативния комитет, че ще издаде декрет след преброяването ", сподели кметът на Обзор Христо Янев.



След внасянето на писмата от президентската институция обявиха, че има законова процедура за основаване на Нова община както и на изискванията, на които тя да дава отговор. До момента някои от изискванията за основаване на община Обзор остават неизяснени, а спазването им е значим фактор.

От Президентството осведомят, че президентът ще разгласи своето решение след изясняване на законовите условия и събитията в съответния случай.



Привържениците на отделянето на Обзор в независима община обявиха, че са в случай че до седмица президентът не ги одобри за диалог, са подготвени за митинг.

Репортер: Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР