Днес италианците решават съдбата на своето следващо правителство. Очаква се

...
Днес италианците решават съдбата на своето следващо правителство. Очаква се
Коментари Харесай

Италия гласува, докато крайнодясната партия на Мелони очаква победа

Днес италианците вземат решение ориста на своето последващо държавно управление. Очаква се през днешния ден да се избере най-дясното ръководство от Втората международна война насамДнес италианците вземат решение ориста на своето последващо държавно управление. Очаква се през днешния ден да се избере най-дясното ръководство от Втората международна война насам в избори, които се наблюдават от близко в цяла Европа.

Джорджия Мелони оглавява крайнодясната партия „ Братя на Италия “ и се стреми да стане първата жена министър-председател на страната, съюзена с две други десни партии. Въпреки в последно време смекчения си имидж, партията се се свързва с фашистко минало.

Тя към момента употребява остарелия девиз, общопризнат от фашистите – „ Бог, родно място и семейство “ – изрече се против „ ЛГБТ лобито “ и прикани за морска обсада на Либия, с цел да се спре миграцията.

Гласуването продължава до 23:00 ч. (21:00 ч. по Гринуич), когато екзитполовете и прогнозите ще дадат визия за това кой е спечелил.

На час път южно от Рим, в град Латина, наблюдаващите считат, че крайната десница може да превземе града от левицата. Основан през 1932 година от фашисткия водач Бенито Мусолини, Латина към момента носи следите на диктатора, само че страда от години на недофинансиране.

Италианската стопанска система се възвръща след пандемията от Ковид-19, само че по-късно енергийната рецесия, значително провокирана от нахлуването на Русия в Украйна, докара до внезапно повишаване на цените. Докато политиците прекараха последните дни в разногласия за Русия и Европа, италианците са най-притеснени за сметките си.

Европейски Съюз се съгласи да изпрати на Италия голямата сума от 200 милиарда евро (178 милиарда паунда) под формата на безплатни помощи и заеми за възобновяване след Ковид, само че това зависи от промените, контрактувани от отиващото си държавно управление на единството на Марио Драги. Джорджия Мелони прикани проектът да бъде преразгледан и заприказва за повече старания за „ отбрана “ на националните ползи на Италия в Европейски Съюз.

До началото на август левите и центристките партии в Италия се стремяха да насочат взаимно предизвикателство към алианса „ Мелони “. Но те не съумяха да реализират съглашение и най-големият противник на Мелони в изследванията на публичното мнение – водачът на лявоцентристката Демократическа партия Енрико Лета – в този момент е изправен пред сложна борба.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!34ТАГОВЕ предходна статияСледваща статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

,, 25.09.2022, 10:00
25.09.2022, 09:16
25.09.2022, 08:55
25.09.2022, 06:00
Последни публикации-25.09.2022, 10:00-25.09.2022, 09:56-25.09.2022, 09:16Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР