Днес и в София, и в Пловдив протестиращи подкрепиха българското

...
Днес и в София, и в Пловдив протестиращи подкрепиха българското
Коментари Харесай

Протестиращи подкрепиха българското семейство, чието дете беше отнето в Германия

Днес и в София, и в Пловдив протестиращи поддържаха българското семейство, чието дете беше отнето от немските обществени служби. Седеммесечната Катерина беше предадена в приемно семейство, поради съмнения, че е унизена от родителите си. Те към момента се пробват да потвърдят на обществените в Германия, че контузиите по тялото на детето са от злополука, а не от побой.

Протестиращи в София упорстваха немските управляващи да ги чуят. Затова в обедната си отмора застанаха пред немското посолство.

А в Пловдив родители оставиха детски играчки пред консулството на Германия. Никой от тях не има вяра на лекарското наставление, че Катерина е унизена.
Весела Генкова: Става въпрос за едно отлично семейство, чакало детето си 11 години.Мария Спасова: Смятам, че управляващите надвишават правата си.
Сред протестиращите в София имаше и близки на фамилията.
Емилия Янакиева, близка на фамилията: Не може един автограф на някакъв доктор да откри, че те са насилвали детето.
Голяма част от стачкуващите видяха в тази ситуация с Катерина опасност за всички родители. Според тях системата отваря малка врата за лишава на деца от същинските им фамилии. Един от околните на фамилията другари обаче се разграничи от общия митинг. Не желал промяна на системата, а корекция на позволената неточност.
 Отнеха 7-месечно бебе от българско семейство в Хамбург Отнеха 7-месечно бебе от българско семейство в Хамбург
Българско семейство, живеещо в Хамбург, търси помощ от институциите у нас, откакто 7-месечното им бебе било отнето през вчерашния ден от Германската организация за з...
Атанас: Никоя система не е съвършена. Тази система е разработвана дълги години, несъмнено е избавила голям брой деца. Прави ли неточности - сигурно прави неточности. И познавайки фамилията, аз съм уверен, че става въпрос за такава неточност.
Българските управляващи увериха, че работят по случая.
Екатерина Захариева, министър на външните работи: Наистина се надявам да се обясни обективната истина.Деница Сачева, министър на труда и обществената политика: Правим всичко допустимо да създадем по този начин, че да има сполучлив свършек тази история.
Развитие на историята се чака след пет дни. Тогава е делото по случая. Външното ни министерство ще упорства български консул да участва на него. А на въпроса дали след този случай българското семейство мисли за връщане в България, близки до него са безапелационни:
Емилия Янакиева, близка на фамилията: Със сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР