Днес гигантът INEOS обяви, че името на първия в историята на

...
Днес гигантът INEOS обяви, че името на
първия в историята на
Коментари Харесай

Офроудърът на INEOS ще се казва GRENADIER и ще се прави в Уелс

Днес колосът INEOS разгласи, че името на първия в историята на автомобилното й подразделение INEOS Automotive автомобил ще се нарича GRENADIER.

Името на определяният от компанията като безкомпромисен офроудър GRENADIER е реалност в резултат на желанието на почитатели и последователи на компанията в социалните мрежи, само че в това време е и кръстен на едноименна механа, в която е замислен планът.

GRENADIER ще се създава в напълно нов и уникален индустриален комплекс в Уелс, като за задачите на действието му ще бъдат разкрити до 500 нови работни места. В изграждането на завода, INEOS ще инвестира 600 милиона британски лири, а производството и пазарното лансиране на офроудъра се чака да се случат през 2021 година.

"Решението да произвеждаме във Великобритания е съществено доказателство за увереността ни в английското производство, което постоянно е било в сърцето на INEOS ", разяснява Джим Ратклиф, ръководител на INEOS Group.

От INEOS Automotive анонсират също по този начин, че успоредно компанията ще влага и в комплекс за CKD детайли в Португалия, където ще се създават купетата и шаситата на новия модел.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР