Днес EVN България награди учениците от ОУ Братя Миладинови“ Бургас

...
Днес EVN България награди учениците от ОУ Братя Миладинови“ Бургас
Коментари Харесай

EVN България дари дигитална дъска на учениците от ОУ „Братя Миладинови“ Бургас

Днес EVN България награди учениците от ОУ „ Братя Миладинови “ Бургас с цифрова образователна дъска. Наградата, извоювана от учениците от IV Ж кл. на учебното заведение като спечелили в състезанието на EVN България от образователната 2016/17 година, е за разработване на макет, отдаден на тематика „ Екологичен град “. Макетът показа концепциите на учениците за екологичен град, в който потреблението на сила е енергийно дейно, рационално и екологично.

Конкурсът е част от дълготрайната самодейност на сдружението „ Часът на Иви и Енчо. Занимателни образования за сила и екология. “ С първото място учениците от ОУ „ Братя Миладинови “ получиха и огромната премия, обезпечена от EVN България.

На церемонията по символичното връчване на премията участваха госпожа Калина Трифонова, зам.-председател на Управителния съвет на EVN България, Владимир Крумов, зам.-областен шеф на област Бургас и Татяна Тонева, специалист обучение в общ. Бургас. От страна на учебното заведение премията беше призната от Бочко Бочев, шеф на учебното заведение.

Мултимедийната дъска с интерактивен touch екран и профилиран учебен програмен продукт има интегриран компютър, който разрешава на учителя да употребява всички електронни запаси под формата на електронни уроци или web основани интерактивни приложения за потребностите на образователния развой. Дъската може да бъде обвързвана към наличните в класната стая електронни устройства /лаптопи, таблети или смартфони/, с които да работи в една обща система.

Web основаната просветителна платформа разрешава на учителите да разширят своя образователен инструментариум с потреблението на разнородни илюстрации, анимации и презентационни благоприятни условия. Учителите могат да основават свои лични презентации или да трансфорат електронни учебници в интерактивни, единствено с няколко щраквания на мишката. Повече от 100 тематични приложения дават неповторим метод за обзор и задълбочаване на добитите познания.

Инициативата на EVN България за образование на възпитаници в рационално потребление на енергийните запаси и запазване на природата се осъществя за 9-а поредна година. През 2017/18 година програмата включва образования за общо над 12 000 възпитаници от 545 паралелки от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 57 учебни заведения. До края на образователната 2017/18 година общо над 28 100 възпитаници ще са минали образования за рационално потребление на естествените запаси.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР