Днес е вторият и по-съществен ден от срещата на високо

...
Днес е вторият и по-съществен ден от срещата на високо
Коментари Харесай

Привилегия! Тръмп с невероятен жест към Румен Радев и още 8 лидери на държави от НАТО

Днес е вторият и по-съществен ден от срещата на високо ниво на НАТО, отдадена на 70-тата годишнина от учредяването на организацията. Българският президент Румен Радев ще направи изказване в границите на срещата на водачите на 29-те страни-членки, планувани са и двустранни срещи на българския държавен глава.

На срещата се чака да бъдат разисквани новите закани, в това число в киберпространството и космоса.

Като се изключи приемът при английската кралица в Бъкингамския замък и дадената по-късно вечеря от английския министър председател Борис Джонсън на Даунинг стрийт, шоуто през първия ден сътвориха американският президент Доналд Тръмп и френският му сътрудник Еманюел Макрон.

Извънредно! Горещ конфликт сред Тръмп и Макрон в Лондон ВИДЕО

След като Тръмп се изрече по редица въпроси, в това число и за това, че няма да се меси в английските избори, той се накара на Макрон за „ обидните “ мнения, че „ НАТО е в мозъчна гибел “.

Макрон обаче не се отхвърли от думите си и даже сподели, че европейските страни би трябвало да играят по-голяма роля в НАТО, с цел да бъдат по-малко подвластни от Съединените щати.

На най-очакваната среща – сред Еманюел Макрон, Ангела Меркел и Борис Джонсън и турския президент Реджеп Тайип Ердоган - отдадена главно на Сирия, бе взето решение да се спрат нападенията против цивилни в тази страна. Преди това Макрон не спести сериозните думи към Ердоган за държанието на Турция като страна-членка на НАТО.

И най-после, Тръмп заплаши със наказания страните от НАТО, които не дават задоволително пари за организацията.

Може би не е изненада, че Тръмп възнамерява да даде през днешния ден работен обяд на водачите на 9 страни-членки, измежду които България.

Изненада! Радев и Тръмп един до друг на приема при кралица Елизабет II ВИДЕО

Те са единствените в НАТО, които заделят желаните 2 % от брутния вътрешен артикул за защита.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР