Днес е страхотен женски празник. Светицата решила да посвети живота

...
Днес е страхотен женски празник. Светицата решила да посвети живота
Коментари Харесай

Днес черпят красиви имена заради светица, чиято икона брани от болести и беди

Днес е страховит женски празник. Светицата решила да посвети живота си на Исус Христос, по тази причина напуснала избягала от вкъщи си. Установила се на остров Коа.
Там тя наела бедна къща и помолила да я назовават Ксения (странница). По-късно била отдадена за дякониса. Тя водила величествен живот. Колкото била строга към себе си, толкоз била милосърдна и нежна към своите сестри.
Преп. Ксения Римлянка била щерка на сенатор и носила името Евсевия, което означавало "благочестива ". Нейните родители я сгодили за един сенатор.
Ксения Петербургска е почнала да твори чудеса и да оказва помощ на хората, най-много на дамите още приживе. След гибелта и параклиса над гроба и в Санкт Петербург станал място за поклонение на доста хора и е такова и до през днешния ден. По молитвите на блаженната Ксения страдащите се изцелявали, в фамилиите наставал мир, а търсещите работа намирали най-подходящата за тях. На блаженната Ксения Петербургска се молят за омъжване, за здраве, за обич, за бременност, за деца и при всевъзможни тежки обстановки.

Как пази иконата
Иконата на света блаженна Ксения пази от потребности и злословия, избавя от неприятни мисли и смелост, защищава от измами и двуличие. На святата се молим с молба да отстрани бедите от градовете и страната. В дома нейната икона ще стане бариера за заболявания и скърби. Блаженната света Ксения е една от най-почитаните съветски светци – “утешаваща всеки, който и се помоли” – по този начин я назовават хората.

За какво оказва помощ иконата
Иконата на света блаженна Ксения оказва помощ на дамите да се омъжат успешно, и да живеят със брачна половинка си в обич и единодушие. Молитвата пред светицата дава сили, учи на примирение, укрепва вярата. Молят св. Ксения за благословия в идна работа. Иконата спомага за реализиране на триумф във всички сфери на живота. Родителите се молят на св.Ксения за помощ при възпитанието на децата и за отличен триумф в учебно заведение. А тези, които нямат деца и се молят да им помогне да имат. Към св. Ксения Петербургска се обръщат в най-различни тежки житейски условия.
На 24 Януари имен ден честват Аксения, Аксиния, Ксения и Оксана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР