Днес е последният горещник за тази седмица, но до 13-14

...
Днес е последният горещник за тази седмица, но до 13-14
Коментари Харесай

Климатологът Рачев: Мор от жеги до 14 август

Днес е последният горещник за тази седмица, само че до 13-14 август ще бъде доста топло. Това съобщи в студиото на " Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев. По думите му, в случай че се съди по летните температури, ни чака доста студена зима.

През идната седмица на Балканите още веднъж ще има стойности към 40 градуса. В другите елементи на Европа времето ще бъде по-хладно или обикновено за сезона. Той изясни, че това се дължи на топла вълна, идваща от Африка.

На 6-7 август у нас още веднъж се чака живакът да мине 40 градуса. Проф. Рачев изясни, че тази седмица са сложени няколко температурни върха в страната ни.

" В Русе, Оряхово и Сандански през вчерашния ден бяха регистрирани дневни температурни върхове. Утре ще има леко захлаждане и температурите ще паднат на 38-39 градуса. Валежи няма. В момента язовир Камчия, който беше празен ноември, в този момент е цялостен, а от него Черноморието черпи 10 млн. куб. м на месец “, разяснява климатологът.

До края на август ще остане изсъхнало, а температурата на въздуха – с към градус над нормата за месеца, която е сред 20 – 24.

Той описа, че толкоз дълъг интервал на горещина е имало и през 2012 година, когато е било най-топлото лято.  

От понеделник по морето ще има високи утринни температури – над 20 градуса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР