Днес е най-учтивият ден в годината - Международният ден на

...
Днес е най-учтивият ден в годината - Международният ден на
Коментари Харесай

Кажете "благодаря" днес, за да ви върви през цялата година!

Днес е най-учтивият ден в годината - Международният ден на думата " благодаря " (International Thank You Day) и добър мотив да напомним с дребни жестове на внимание околните си.

Психолозите считат, че думите на признателност са словесни милувки, които могат душевно да стоплят и успокояват хората. Задължително изискване е думите на признателност да се изговарят от сърце. Едно умно национално вярване гласи „ Не произнасяй благодаря в положение на неспокойствие. “

Всички от нас са добре осведомени със цената на положителният звук и маниерите, потребността от тях в всекидневието. Повечето благодарности, които показваме към някого ги насочваме като че ли инцидентно, без да мислим за тяхното значение. Въпреки това, думите на признателност имат вълшебен свойства - с тяхна помощ хората доставят наслада един на различен, показват тяхното внимание и разменят позитивни страсти - нещо, без което живота ни би бил отегчителен и тъмен.

Не инцидентно в туристическите гидове и разговорници едно от първите неща, които се изясняват, е по какъв начин звучи думата " благодаря " на езика на приемащата страна. Смята се, че тя усилва скоростта, качеството на услугата и оказва помощ за построяването на спокойна и приятна отмора.

Докато Денят на благодарността е по-скоро набожен празник, в който хората показват своята признателност към Бог за нещата които са придобили през годината посредством неговата благотворителност, то концепцията на днешния ден е ориентирана към хората, които заслужават да им кажем “Благодаря ”.

Това е и една от най-хубавите думи в нашия речник, значи " подарявам богатство, доброта, положително ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР