Днес е наложена принудителна административна мярка на ТЕЦ Брикел ЕАД,

...
Днес е наложена принудителна административна мярка на ТЕЦ Брикел ЕАД,
Коментари Харесай

ТЕЦ “Брикел“ спира да работи

Днес е наложена насилствена административна мярка на Топлоелектрическа централа " Брикел " ЕАД, гр. Гълъбово, с която се стопира активността на Горивна апаратура за произвеждане на топлинна сила със заповед на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда Диана Искрева. Спирането се ползва посредством наложително извеждане от употреба и пломбиране на уреди в инсталацията, със период на деяние до потвърждаване осъществяването на механически ограничения за съблюдаване на нормите за възможни излъчвания (НДЕ) и изискванията в комплексното позволение, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора.
Прочетете още
Заповедта е връчена на 29.07.2022 година, в 13:30 ч., на Изпълнителния шеф на Дружеството.

Със Заповед №РД-08-116/29.07.2022 година на Директора на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора, в осъществяване на заповедта, е избрана комисия, която да извърши пломбирането на уреди в инсталацията.

При връчването на първата заповед, от страна на Дружеството е показано стимулирано писмо до Директора на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора, с аргументация и общо изложение на аргументите, заради които централата не може да бъде спряна мигновено, а е належащо софтуерно време до безвредното ѝ привеждане неподвижен и попречване на заплахата от повреди.

По гледище на Директора на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора, Дружеството изготви План за изцяло прекъсване работата на оборудванията в " Брикел " ЕАД и заявява оптимално къси периоди за безвредно извеждане от работа на горивната апаратура.

В осъществяване на проекта на 29.07.2022 година беше осъществено пломбиране на оборудванията за подаване на гориво от площадката на Топлоелектрическа централа " Брикел " към котлите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР