Днес е крайният срок за подаване на заявления по обществената

...
Днес е крайният срок за подаване на заявления по обществената
Коментари Харесай

Изтича срокът за участие в поръчката на ЦИК за машини за гласуване

Днес е крайният период за подаване на заявки по публичната поръчка на (ЦИК) за доставка на машини за гласоподаване и програмен продукт за тях. Конкретните оферти ще са ясни в идващите дни, посочи - ръководител на ЦИК.
Пред БНР той изясни, че в този момент настоящите разпореждания в Изборния кодекс не плануват опция за гласоподаване с преносима изборна кутия за хората, които вероятно ще са сложени под карантина.
 Александър Андреев: Карантинираните няма да могат да гласоподават, в случай че няма законодателни промени Александър Андреев: Карантинираните няма да могат да гласоподават, в случай че няма законодателни промени
„ Избори по време на пандемия са предизвикателство. Необходими са ограничения, които да разрешат осъществяване на изборите и ограничение н...
„ Извън тези рамки, които са избрани в Изборния кодекс, нито Централната изборна комисия, нито който и да било различен правоприлагащ орган би могъл да излезе, защото това би могло да сложи под риск самия избирателен развой “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР