Днес е горещо, къде е най-близката сладоледена къща? Или най-близкият

...
Днес е горещо, къде е най-близката сладоледена къща? Или най-близкият
Коментари Харесай

Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите?

Днес е горещо, къде е най-близката сладоледена къща? Или най-близкият плаж или басейн? Вашият смарт телефон знае и може да ви покаже пътя до там. Но не забравяйте, че тези комфортни устройства са също толкоз податливи на топлината, колкото и ние.
 
Според немската асоциация на ИТ промишлеността " Битком " (Bitkom) прекомерно дългото стоене под палещото слънце може да повреди сензитивните съставни елементи на смарт телефона като батерията и екрана.
 
Възможните последици включват понижена продуктивност, скъсен живот на устройството и загуба на данни при положение на ненадейно изключване.
 
Ако телефонът ви е парещ в ръката ви или покаже известие за неточност, време е да го охладите. За благополучие има няколко неща, които можете да извършите, с цел да предотвратите прегряването на телефона си, когато времето е горещо.
 
Игрите и приложенията за обществени медии с интензивно потребление на графики, услугите за местонахождение, както и стриймингът или снимането на видеоклипове могат да натоварят в допълнение устройството, тъй че е най-добре да ги избягвате.
 
Консумирането на сила и генерирането на топлота могат да бъдат понижени посредством включване на самолетен режим.
 
Някои защитни протектори също могат да допринесат за казуса, в случай че не разрешават на топлината да се разсейва вярно. В този случай те би трябвало да бъдат краткотрайно отстранени.

Как да пестите гориво, до момента в който карате автомобила

Смартфоните е най-добре да се държат на стайна температура, тъй че в никакъв случай недейте да ги оставяте на таблото на колата или върху плажна забрадка под парещото слънце.
 
Джобът на панталона също не е добра алтернатива за предпазване на телефона, тъй като по този метод ще бъде в допълнение изложен на топлината от тялото. При слънчево време е най-добре телефонът да се държи в чанта или да бъде затрупан с забрадка.
 
Зареждайте телефона си, единствено когато е студен. Особено при бързо зареждане, устройството генерира доста топлота от единствено себе си, което значи, че към този момент горещото устройство е подложено на още повече напрежение.
 
 istock istock
Ако телефонът ви към този момент е парещ, може да помогне, в случай че пандизите приложенията и го оставите на сянка. Но не си и помисляйте да поставите устройството в ледник или фризер.
 
Студът може да повреди телефона, а неочакваният спад на температурата може да докара до формиране на конденз вътре в устройството.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР