Днес е денят на голямото пазаруване. Последният петък на ноември

...
Днес е денят на голямото пазаруване. Последният петък на ноември
Коментари Харесай

Истината за промоциите: Ето как се движат цените на най-търсените стоки на Черния петък

Днес е денят на огромното извършване на покупки. Последният петък на ноември е прочут още като Черен петък поради огромните отстъпки в цените и нервността към шопинга.

Топ 5 на най-купуваните артикули у нас по време на днешните понижения са битова техника, парфюмерия, електроника, обувки и облекла.

Комисията за отбрана на потребителите и bTV направиха изследване, което наблюдава цените на 3 групи артикули в границите на 4 седмици – от 31 октомври до 21 ноември.

При проследените обувки се вижда, че няма смяна в цената. По думите на ръководителя на КЗП Димитър Маргаритов е допустимо продуктът да не е включен в акцията за Черния петък. При посещаване на уеб страницата обаче се вижда маркетингово известие за 30% отстъпка, единствено в днешния ден при въвеждането на промо код.


При проследения преносим компютър се вижда отстъпка, маркирана на 25.11, само че не и през днешния ден.

Това демонстрира, търговците понижават цените освен на Черния петък, а и в дните към него. Маргаритов уточни, че тази година редица магазини са изтеглили промоциите си по-рано, тъй като тази година датата е в края на месеца.

При проследения фотоепилатор цената е понижена сензитивно на 22.11., в разгара на Черния петък обаче е на общоприетата си цена, а наличността е изчерпана.

„ За две от трите артикули видяхме, че има правилно поднесени понижения, тъй като остарялата цена е предлагана задоволително дълго време. Това обаче не се е случило на същинската дата. Поради пазарни съображения, търговците са изтеглили акцията за понижение и откакто известно време са продавали известни артикули с понижение – те са се изчерпали ”, разяснява ръководителят на КЗП.

КЗП са открили 15 нарушавания на търговци, свързани с промоционалните понижения за Черния петък. Най-честите недоволства на потребителите са за нелоялни практики с етикетирането, оповестяването на стоковите наличия и забавянето на доставките.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР