Днес е ден за размисъл преди утрешните избори за регионален

...
Днес е ден за размисъл преди утрешните избори за регионален
Коментари Харесай

Ден за размисъл преди изборите в Каталуния

Днес е ден за размисъл преди утрешните избори за районен парламент в Каталуния. На 21 декември в самостоятелната област ще се организира изключително гласоподаване, свикано от централните управляващи в Испания, откакто по-рано бе разхлабен кабинета на Карлес Пучдемон.
Лидерите на политически партии публично закриха своите предизборни акции. Във вторник вечер кандидатите да ръководят най-богатата испанска провинция насочиха последните си апели към локалното население.
Бившият каталунски министър председател Карлес Пучдемон изпрати видеопослание от Брюксел, в което дефинира утрешния избор като „ въпрос на чест “. „ Не се опасяваме от изхода от вота. Ние сме единни и сме уверени в идеята си. За нас изборите на 21-ви декември, са втори тур на референдума от 1-ви октомври. За мен беше чест да бъда министър председател на Каталуния в продължение на две години и си оставам подобен, тъй като не одобрявам и няма да приема никой да се намесва в районните ни каузи “, споделя Пучдемон във видеото.
Припомняме, че на 27 октомври районният парламент разгласи едностранно самостоятелност. В отговор държавното управление на Мариано Рахой краткотрайно замрази каталунската автономност. Събитията доведоха до тежка политическа рецесия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР