Днес датските власти ни връщат по силата на ЕЗА обвиняемият

...
Днес датските власти ни връщат по силата на ЕЗА обвиняемият
Коментари Харесай

Днес Дания ни връща Рангел Бизюрев

Днес датските управляващи ни връщат по силата на ЕЗА обвиненият Рангел Бизюрев. Той ще бъде доведен на летище „ София “ от екип на Главна дирекция „ Охрана “ към Министерството на правораздаването.

30-годишният мъж е обвиняем задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20 юли 2023 година в село Цалапица съзнателно е умъртвил Димитър Малинов, като убийството е осъществено с особена свирепост. След покачване на обвиняването той бе разгласен за търсене, а на 29 ноември 2023 година е арестуван в град в Кралство Дания. Тамошните управляващи го предават на България след решение на две правосъдни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е дефинитивно.

След привеждането на обвинения в бранш „ Арести “, Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за взимане на мярка за постоянен арест.

След кацането Бизюрев ще бъде отведен в столичния следствен арест, а на идващия ден ще бъде конвоиран в Пловдив.

Правилата за конвоиране на арестувани и наказани не разрешават превозването сред разнообразни обитаеми места да се прави в тъмната част на денонощието, написа БГНЕС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР