Днес британската Консервативна партия ще проведе гласуване, с което ще

...
Днес британската Консервативна партия ще проведе гласуване, с което ще
Коментари Харесай

Днес британските депутати консерватори отново ще гласуват, за да пресеят кандидатите за мястото на Борис Джонсън

Днес английската Консервативна партия ще организира гласоподаване, с което ще бъде ограничен кръгът от осем претенденти да наследят Борис Джонсън като водач на партията и министър председател на Англия, съобщи Ройтерс.

Първоначално кандидатите бяха единадесет, само че трима от тях отпаднаха при вчерашното гласоподаване.

Фаворит на букмейкърите е някогашният финансов министър Риши Сунак, а измежду претендентите се подреждат наследникът му Надим Захауи и външната министърка Елизабет Тръс.

По-малко известни фигури като някогашната държавна министърка по въпросите на жилищното строителство, общностите и локалното самоуправление Кеми Бейдънок и държавната министърка за комерсиалната политика Пени Мордонт получиха забележителна поддръжка от високопоставени депутати. Освен това те са известни и измежду членовете на партията, които в последна сметка ще дефинират спечелилия.

За да може да се класира за идващия тур на вота, през днешния ден всеки от останалите кандидати за лидерския пост ще би трябвало да си обезпечи гласовете на минимум 30 от 358-те членове на парламентарната група на Консервативната партия.

Гласуването ще продължи от 15:30 до 17:30 ч. българско време, а резултатът ще бъде разгласен незабавно по-късно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР