Днес беше проведена среща между министъра на културата г-н Боил

...
Днес беше проведена среща между министъра на културата г-н Боил
Коментари Харесай

Ето какво се разбраха от Асоциацията на българските киносалони с Банов

Днес беше извършена среща сред министъра на културата господин Боил Банов  Боил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 година в София. Завършва „ Режисура за и управителният съвет на Асоциацията на български киносалони. Това оповестиха от пресцентъра на сдружението на Асоциацията на български киносалони.

На срещата бе разисквана основаната обстановка със затваряне на киносалоните, като превантивна мярка и ни бе разяснено, че тази невиждана мярка в историята на кинопоказа в България е взета от Оперативния Щаб за предприемане на предохранителни ограничения от най-висока степен, основаващи се на съществуването на неподходящата композиция от зараза на грип вид „ Б “ и записаните първи случаи на инфектирани с ковид.

Театри затварят порти поради ковид, в моловете не липсват клиенти

Отшумяването на епидемията от грип вид „ Б “ дава причина ограниченията да бъдат смекчени и да бъде обновена естествената активност на киносалоните, при специфични санитарно-хигиенни ограничения подадени от Оперативния щаб. Очакваме в границите на утрешния ден тези ограничения да бъдат ясно разяснени от Оперативен щаб, като след това надлежно да бъдат приложени и от киносалоните.

По категоричен метод желаеме да разсеем внушеното с тези крайни ограничения, че киносалоните са център на болест или извънредно рисково място за здравето на феновете. Напротив, киносалоните в България са оборудвани с вентилационни системи, което е причина за понижаване на риска от заболяване, съпоставено с други места за всеобщо събиране на хора.

Актьори скочиха на Банов. Той: Не ме занимават детски позиции

Също по този начин, от кабинета на Министър Банов се ангажираха да съгласуват с Министерство на здравеопазването настояването на киносалоните да бъде въведена експлицитна дефиниция в текста на заповед № РД-01-117/08.03.2020 на Министъра на опазването на здравето, че кината следва да бъдат затворени и че осъществяването на тази заповед следва да се смята за форсмажорно обстоятелсто. Очакваме да разберем дали заповедта ще бъде изменена или допълнена с нова такава.

Обсъдихме също бъдещето съдействие сред Министерство на културата и Асоциацията, което ще цели по-добра връзка и провеждането на превантивни срещи и разисквания при приемането на нормативни промени или възможни ограничения, с оглед да се резервира естественото действие на киномрежата в страната. И двете страни останахме с положителното чувство за доста ползотворна среща и причина за добра бъдеща връзка.

Използваме случая да благодарим на Министър Банов за бързата реакция и корпоративността за разрешаване на конфузната обстановка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР