Днес бе открито напълно обновеното отделение на Детската клиника по

...
Днес бе открито напълно обновеното отделение на Детската клиника по
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Прекрасна новина за малките пациенти в Пирогов

Днес бе намерено изцяло обновеното поделение на Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия в „ Пирогов “. Това е единственото профилирано поделение в страната за диагностика, интензивно лекуване и ранна рехабилитация на лица с лимитирани и обширни изгаряния и измръзвания.

В него се лекуват и наблюдават близо 90% от децата с изгаряния в страната. Не дребна част от тях са с дълбоки изгаряния и лекуването им продължава с месеци. Затова и съществуването на модерни кревати е основен миг от общото лекуване.

Изцяло е сменено оборудването в 15-те стаи на отделението, в което се лекуват деца от 0 до 18 години. За финален път в отделението е юридически ремонт и е подменяна легловата база през далечната 1974 година

Благодарение на Лайънс клуб „ София Витоша”, който на своя благотворителна вечер събра 60 000 лв., напълно е сменено оборудването в 15-те стаи на отделението, в което се лекуват деца от 0 до 18 години. Изключително значима облага е и професионалната вана, в която няколко пъти на ден се постанова да хидратират обгорените деца, както и 2-та апарата за бързо и безболезно разкриване на вените при инжектиране.


Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР