Днес, 4 септември, украинските военни освободиха стратегически важното село Озерное

...
Днес, 4 септември, украинските военни освободиха стратегически важното село Озерное
Коментари Харесай

ВСУ освободи стратегически важното село Озерное в Донецка област - Свят

Днес, 4 септември, украинските военни освободиха стратегически значимото село Озерное в Донецка област от съветските окупатори по време на контраофанзивна интервенция, докладва оперативното командване на ВСУ.

Бойци от стрелковия батальон на Националната армия дружно с 63-ти батальон на 103-та бригада на териториалната защита деокупираха село Озерное, ситуирано на 32 километра източно от Славянск.

" Показахме на " Росгвардия " къде би трябвало да отидат и кой транспортен съд би трябвало да последват. Освобождаваме земята си парче по парче, село по село. Победата е зад тила ни. Слава на Украйна! ", споделя боец във видеообръщение от обитаемото място, над което още веднъж се вее жълто-синият байрак.

Селището Озерное в Донецка област е значимо за въоръжените сили на Украйна, защото отваря пътя към железопътния възел в Лиман. Освен това освобождението на Озерное основава плацдарм на брега на река Северски Донец, което разрешава на украинските военни да развият контраофанзива.

Картата демонстрира, че Озерное се намира на противоположния бряг от Северск (град на административната граница сред Донецка и Луганска област). Най-близкото населено място, което преди този момент е било под контрола на ВСУ, Крива Лука, се намира на отсрещния бряг на река Северски Донец. Очакват се детайлности за сполучлива интервенция през реката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР