Днес, 23.05.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна

...
Днес, 23.05.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна
Коментари Харесай

Задържаха двама наркодилъри

Днес, 23.05.2022 година, Софийска градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност 49-годишния Б.З. и 44-годишната Г.Х. по отношение на разпространяване на близо 10,500 кг хероин.

Наблюдаващият прокурор постанови двамата да бъдат арестувани за период до 72 часа за довеждането им пред съда за разглеждане на искане за взимане по отношение на тях на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Досъдебното произвеждане е стартирано на 22.05.2022 година от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ – Министерство на вътрешните работи (ГДБОП) със съставянето на протокола за първо деяние по следствието и се води под управлението и надзора на СГП.

Б.З. и Г.Х. са били арестувани при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП. В изискванията на необходимост са осъществени обиски и изземвания и претърсвания и изземвания на територията на гр. София и гр. Сандански.

Съгласно доказателствата, събрани в началния стадий на следствието, Б.З. е направил две продажби на по близо 100 гр. хероин, като третата, в която е взела участие и Г. Х., е за близо 10,500 кг хероин на стойност 95 000 евро.

Предстои СГП да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР