Днес, 19 септември, заместник-министърът на здравеопазването, отговарящ за Европейските въпроси,

...
Днес, 19 септември, заместник-министърът на здравеопазването, отговарящ за Европейските въпроси,
Коментари Харесай

Представяме официално кандидатурата си за прием на Европейската агенция по лекарствата

Днес, 19 септември, заместник-министърът на опазването на здравето, отговарящ за Европейските въпроси, доктор Мирослав Ненков ще показа публично издигнатата кандидатура на град София за хазаин на Европейската организация по медикаментите (ЕМА).
Събитието ще се организира в Постоянното посланичество на Република България към Европейския съюз в Брюксел. На срещата са поканени представители на институциите на Европейския съюз и на държавите-членки, дипломати и медии, осведоми БГНЕС.
ЕМА, която в този момент е позиционирана в Лондон, е стратегическа конструкция, регулираща лекарствения пазар на територията на Европейски Съюз, а към опцията за разполагането ѝ в страната ни е подходено безусловно съществено от страна на България, съобщи преди дни доктор Ненков.
Кандидатурата на София е основана на публични данни, постъпили в здравното министерство от способените институции – във връзка с одобрените от Европейския съвет условия за съществуване на инфраструктура, достъп до превоз, учебна мрежа, пазар на труда и така нататък
До 30 септември 2017 година ще бъдат прегледани всички кандидатури и сходството им с критериите. След това, през октомври непрекъснатите представители на страните-членки в Брюксел ще създадат устни презентации на кандидатурите си за домакинство на ЕМА. Окончателното решение ще се гласоподава през месец ноември, на съвещание на Съвет „ Общи въпроси “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР