Дмитрий Песков, прессекретарят на руския държавен глава, заяви във вторник,

...
Дмитрий Песков, прессекретарят на руския държавен глава, заяви във вторник,
Коментари Харесай

Нападението срещу срещу журналистката от Ехото на Москва било дело на безумец

Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския държавен глава, съобщи във вторник, че Татяна Фелгенгауер, журналистка от съветското радио " Ехото на Москва ", която беше наръгана с нож в редакцията си, е жертва на безумец, а не на враждебни настроения против медиите, сериозни към властта в Русия, заяви Франс прес.

Междувременно федералното разследване изпрати на психиатрична експертиза арестувания нападател Борис Гриц.

Гриц упорства, че дълго е поддържал телепатична връзка с журналистката, изясни говорителката на Следствения комитет Светлана Петренко. Той декларирал, че е развил персонална злост към дамата, само че нямал искания към професионалната й активност.

Гриц е роден в грузинската самостоятелна република Абхазия, има двойно поданство - на Израел и на Руската федерация. През 2003 година отпътувал за Израел и се върнал в Русия единствено преди месец, като отседнал при другар в Москва, заяви Следственият комитет.

Електронният в. " Лента " проучва онлайн дневника, който водел Гриц - през последните няколко месеца той очевидно бил захласнат от мисли за Татяна Фелгенгауер.

Мъжът писал, че бил заставен да потърси " прочут в Москва екстрасенс ", тъй като Татяна непрекъснато " го употребила " полово и правела опити " за прекъсване на дишането му ".

Срещу Гриц, изпратен за съдебно-психиатрична експертиза, е формирано дело за опит за ликвидиране, прибавя " Лента ".

Следствието счита през днешния ден да изиска за нападателя мярка за неотклонение задържане под стража, осведоми източник на Интерфакс, представен във " Ведомости ".

На уеб страницата на радио " Ехото на Москва " е качен видеозапис от камера за наблюдаване, показващ по какъв начин Гриц пръска газ в очите на охранителя на първия етаж на постройката.

Онлайн изданието " Взгляд " цитира друга журналистка от " Ехото на Москва " - Ксения Ларина, декларирала, че нападението против радиото, известно с рецензии против властта, може да е било предизвикано от телевизионния водещ Владимир Соловьов. Той казвал, че трябвало " да бъдат запушени мръсните им усти ". " И се откриха доброволци ", написала Ларина във Facebook съгласно " Журналистическа истина ".

Според това издание обаче Борис Гриц не е могъл да извърши нападението, повлиян " освен от Соловьов, само че и от цялата " кремълска агитация ", тъй като самият той бил " пореден (...), патентован либерал ", както показвал и личният му блог.

Лекарски консилиум създаде проект за лекуването на журналистката от радиостанция " Ехото на Москва " Татяна Фелгенгауер, прободена с нож в региона на врата при нахлуване в офиса на радиото през вчерашния ден. Това заяви основният редактор на съветската медия Алексей Венедиктов, като се базира на Леонид Печатников, заместник-кмет на столицата, се споделя в информация от уеб страницата на радиото.

Гласовите струни на журналистката не са наранени и консилиумът разчита лекуването да завърши сполучливо, уточни Венедиктов.

Татяна Фелгенгауер е оперирана в московския институт за бърза здравна помощ " Склифосовски ", сега е на апаратно дишане и в изкуствена кома.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР