Дмитрий Медведев отвърна на съвместното изявление на външните министри от

...
Дмитрий Медведев отвърна на съвместното изявление на външните министри от
Коментари Харесай

Медведев отхвърли призива на Г-7 за ядрени гаранции от страна на Москва

Дмитрий Медведев отвърна на взаимното изказване на външните министри от Групата на седемте (Г-7), в което те приканват Русия да даде гаранции за възпиране от потребление на нуклеарни оръжия.

" Те изискват от Русия да им даде някакви гаранции за нуклеарните оръжия, само че в действителност загатват за предстоящ нуклеарен спор сред нашата страна и НАТО ", съобщи заместник-ръководителят на съветския Съвет за сигурност в известие в " Телеграм ".

Припомняме, че след срещата на външните министри в Япония през вчерашния ден, в взаимно изказване на Г-7, Русия беше призована да се ангажира " на думи и на каузи " с правилата, маркирани в взаимното изказване на водачите на петте страни, притежаващи нуклеарно оръжие, за попречване на нуклеарната война и отбягване на конкуренцията във въоръжаването от 3 януари предходната година.

В взаимното изказване на групата бе маркирано, че Хирошима, дружно с Нагасаки, припомнят за " невижданото опустошаване и голямото човешко страдалчество, което хората в двата града са претърпели вследствие на атомните бомби през 1945 година "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР