Dмериканският Департамент по правосъдие обяви, че е конфискувал Bitcoin на

...
Dмериканският Департамент по правосъдие обяви, че е конфискувал Bitcoin на
Коментари Харесай

САЩ конфискуваха Bitcoin на стойност 3,6 млрд. долара

Dмериканският Департамент по правораздаване разгласи, че е конфискувал Bitcoin на стойност над 3,6 милиарда $, като част от следствието на хакерската офанзива против борсата Bitfinex през 2016 година Арестувани са и двама души, които са обвинени в опит да " изперат " парите, оповестява в. The Washington Post.

ИТ бизнесмен и брачната половинка му са упрекнати в опит да изчистят приходи от 119 754 биткойна, които са откраднати от борсата Bitfinex и през годините с тях са направени над 2000 неразрешени превода. В последна сметка сумата е била изпратена до цифров портфейл, който се управлява от въпросния бизнесмен.
Когато са откраднати през 2016 година биткойните костват към 71 млн $.

С растежа на цените на криптовалутите през последната година обаче, иззетите 94 000 биткойна имат стойност над 3,6 милиарда Случаят влиза в историята като най-голямата финансова конфискация в историята на Съединени американски щати. Това е и най-голямото следствие на закононарушение с криптовалути.

Институциите желаят да изпратят обръщение, че " криптовалутите не са парадайс за нарушители ", споделя заместител основния прокурор Лиса Монако. Тя споделя, че проверяващите са съумели да преодолеят " лабиринта от преводи с криптовалутите ", с цел да стигнат до обвинените. Разследващите споделят, че обвинените към момента имат достъп до биткойн на стойност към 300 млн. $, които не са открити и иззети.

Bitfinex разяснява, че продължава работата с институциите. Предстои да бъде изработен опит иззетите средства да бъдат върнати на съответните притежатели. Решението какво да се случи с парите, ще бъде взето от арбитър.

Източник: Vesti.bg
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР