Джорджо Армани представи на Седмицата на висшата мода в Париж

...
Джорджо Армани представи на Седмицата на висшата мода в Париж
Коментари Харесай

Седмицата на модата в Париж: Световноизвестни дизайнери представиха колекциите си

Джорджо Армани показа на Седмицата на висшата мода в Париж сбирка вечерни тоалети за марката " Армани Приве " с обичайния претекст арлекин с ромбове в бледи пастелни цветове, оповестиха международните информационни организации.

Ревюто стартира с елегантни ансамбли с панталони - черни, сатенени панталони, съчетани със сака вид болеро в розово, както и в изумруденозелено. Последваха фини рокли с ромбове, обрисувани с искрящи мъниста. 

Haute Couture fashion week has begun in Paris, attracting a cadre of A-list celebrities to the front rows of the esteemed masons. From and at Dior to at Schiaparelli and and at Chanel,see them here:
— Vogue Philippines (@vogueph)
В края на ревюто 88-годишният италиански дизайнер излезе за реверанс с мрачен кадифен костюм и вратовръзка. 

Френският дизайнер Алексис Мабий комбинира старогръцки драперии с индийско сари в ярките цветове. Той сътвори мека пролетна сбирка с удължени силуети и трептящи шалове. 

Цветя, обсипани с камъчета украсяваха прическите, за които косите бяха оставени да се развяват свободно. 

Рокля в зелено направи усещане със контур на песъчлив часовник. Тя беше с цепки в профил, по-широка в горната част, придържана от гръцки колан. Рокля в керемидено и синьо с изчистени линии се спускаше до пода. 

Не всичко обаче беше шлагер, да вземем за пример синя рокля с качулка с леко несъответстващи сатенени ревери с шипове и погрешно подложен колан. 

Френският дизайнер Стефан Ролан показа облика на Бразилия от фантазиите си посредством рокли в бяло и черно, мозайки от Амазонка и " златото на конквистадорите ".

" Тази сбирка е отдадена на Бразилия, от дълго време желаех да направя дефиле за Бразилия ", сподели пред Агенция Франс Прес дизайнерът, който постоянно е посещавал страната преди Коронавирус.

The Best Womenswear At Paris Fashion Week Men's AW23
— Paradigm Clinic (@paradigmbelfast)
Отправна точка на тази сбирката е филмът на Марсел Камю " Черният Орфей " (1959), спечелил   " Златна палма " в Кан и " Оскар " за най-хубав чуждоезичен филм. Той пресъздава мита за Орфей и Евридика в бразилски жанр. Стефан Ролан обаче е заинтересован повече от карнавала, в сравнение с от фавелите.

Дълги и къси бели рокли отдават респект на бразилския модернизъм в духа на архитекта Оскар Нимайер, от който дизайнерът се въодушевява за закръглените форми.  

Седмицата на висшата мода в Париж продължава и на следващия ден. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР