Джордж Фънки Браун, съосновател и дългогодишен барабанист на група Kool

...
Джордж Фънки Браун, съосновател и дългогодишен барабанист на група Kool
Коментари Харесай

Почина барабанистът и съосновател на Kool & The Gang Джордж Браун

Джордж " Фънки " Браун, съосновател и дълготраен барабанист на група Kool & The Gang, взел участие в основаването на шлагери като Too Hot, Ladies Night, Joanna и Celebration, е умрял в Лос Анджелис на 74 години, заяви Асошиейтед прес.

Браун е изгубил борбата с рака, се показва в известие от Universal Music. По-рано тази година той се отдръпна от сцената след съвсем 60 години и разкри, че е диагностициран с четвърти етап рак на белите дробове.

Група Kool & The Gang има продадени милиони записи музика в привлекателната примес от джаз, фънк и соул или както Браун обичаше да я дефинира - " звукът на щастието ".

През 1964 година Браун е съучредител - дружно с басиста Робърт " Кул " Бел, брат му Роналд Бел и китариста Чарлз Смит - на групата притежател на награди " Грами ", която в началото е наречена Jazziacs. След няколко години блуждаене, промени в състава и името на групата, Kool & The Gang блесна в средата на 70-те години с Jungle Boogie и Hollywood Swinging. До средата на 80-те години групата е на върха на славата с шлагери като Cherish, Joanna и Celebration, която завладява върховете на музикалните ранглисти и е желана за празничен музикален декор от този момент.

Браун продуцира последния албум на групата People Just Wanna Have Fun през 2023 година и издава записките си Too Hot: Kool & The Gang & Me.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР