Джонатан Рей (Kawasaki) спечели второто основно състезание от Световния супербайк

...
Джонатан Рей (Kawasaki) спечели второто основно състезание от Световния супербайк
Коментари Харесай

Рей завърши с победа първия уикенд от WSBK на Арагон

Джонатан Рей (Kawasaki) завоюва второто главно съревнование от Световния супербайк шампионат (WSBK) на испанската писта „ Арагон “. По този метод петкратния първенец си сърна водачеството в генералното класиране, което загуби от Скот Рединг (Ducati) през вчерашния ден.

За Рей това бе втори триумф в днешния ден, откакто той победи и в провелото се сутринта спринтово съревнование, което дефинира и стартовия ред за второто дълго съревнование. За разлика от сутринта, следобяд Рей имаше по-сложна задача, като в последните турове той трябваше да удържи зад себе си Чаз Дейвис (Ducati), който даже опита офанзива на прекъсването за първия завой три тура преди края, само че Рей сполучливо контраатакува и си подсигурява триумфа.

Трети на подиума през днешния ден се качи Алваро Баутиста (Honda), който донесе първи подиум за японския производител откогато той се завърна в шампионата през предходната година.

След края на кръга на „ Арагон “ водач в генералното класиране е Рей, който има актив от 189 точки и води с 10 пред Рединг, а тройката със 124 точки запълва Топрак Разгатьоглу (Yamaha), който остана шести в днешното съревнование. А след мощния си уикенд на своето обичано трасе Дейвис се изкачи до четвъртата позиция в класирането на единствено четири пункта зад турския водач.

Следващият кръг от WSBK ще се организира идната седмица още веднъж на пистата „ Арагон “.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР