Джон Уилямс, президент на Федералната резервна банка на Ню Йорк,

...
Джон Уилямс, президент на Федералната резервна банка на Ню Йорк,
Коментари Харесай

Висш служител на Фед казва, че разговорите за намаляване на лихвените проценти през март са „преждевременни“

Джон Уилямс, президент на Федералната аварийна банка на Ню Йорк, се опита да смекчи спекулациите за идни понижения на лихвените проценти от централната банка на Съединени американски щати, като сподели такива полемики бяха „ преждевременни “.

Коментарите на Уилямс, който е непосредствен съдружник на ръководителя Джей Пауъл и непрекъснат член с право на глас във Федералния комитет за отворен пазар, идват единствено дни откакто Фед провокира скок на Американските акции и облигации, откакто алармираха, че са завършили с повишението на лихвените проценти и в този момент обсъждаха по кое време да стартират да понижават.

„ В момента в действителност не приказваме за понижаване на лихвените проценти “, сподели Уилямс в изявление за CNBC в петък, добавяйки, че Фед към момента прави оценка дали референтният лихвен % е задоволително висок, с цел да понижи инфлацията към задачата на централната банка от 2 % по резистентен метод.

„ Едно нещо, което научихме даже през миналата година е, че данните могат да се движат по изненадващи способи. Трябва д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР