Джон Уилямс наскоро сподели пред The Times UK, че нищо

...
Джон Уилямс наскоро сподели пред The Times UK, че нищо
Коментари Харесай

Днес става на 92, а само преди дни спечели 26-тото си Грами

Джон Уилямс неотдавна показа пред The Times UK, че " нищо не е изключено ", щом става въпрос за отдръпване от филмовата музика. За кариерата си от седем десетлиетия, великият кино композитор е петкратен притежател на " Оскар " с впечатляващите 54 номинации. Освен това той е печелил 26 награди " Грами ", последната от които единствено преди две седмици - за работата си по кино лентата " Индиана Джоунс и циферблатът на ориста ". Днес той чества 92-я си рожден ден.

През юни 2022 година Уилямс разиска евентуалното си пенсиониране, като сподели пред Associated Press, че работата по петия филм от поредицата за " Индиана Джоунс " евентуално ще бъде последната му.

" В момента работя върху " Индиана Джоунс 5 “, който Харисън Форд – който е много по-млад от мен – в случай че не се неистина разгласи, че ще бъде последният му филм. Така че си помислих: в случай че Харисън може да го направи, тогава може би и аз мога “, сподели Уилямс по това време. " В този миг от живота съставянето на музика за един филм е дълъг ангажимент за мен. “

Въпреки това, Уилямс в последна сметка сподели на Стивън Спилбърг през януари 2023 година, че може би въпреки всичко няма да се пенсионира. Говорейки с режисьора във връзка съдействието им за " Семейство Фейбълман “, Уилямс сподели, че не би изключил композирането на музиката за различен филм на Спилбърг, макар възможното си отдръпване. Кариерите на Уилямс и Спилбърг са вечно преплетени, защото рожденикът е композирал музиката към " Челюсти “, " Индиана Джоунс “, " Джурасик парк “, " E.T.: The Extra Terrestrial “, " Списъкът на Шиндлер “ и други класики на Спилбърг.

" Е, Стивън е доста неща “, сподели Уилямс. " Той е режисьор, той е продуцент, той е началник на студио, той е публицист, той е човеколюбец, той е учител. Едно нещо, което той не е, е човек, на който можеш да кажеш " не “.

Когато въпросът за пенсиониране още веднъж му бе заложен от The Times UK, Уилямс отговори: " Не ме интересуват много-много огромните изявления, изказвания, които са твърди и приключени и заобиколени от затворени порти. Ако съм направил такова, без да го слага в подтекст, тогава го отдръпвам.

" Ако се появи филм, към който имам огромен интерес, с график, с който мога да се оправя, тогава нищо не е изключено “, продължи той. " Всичко е допустимо. Всичко е пред нас. Само нашите ограничавания ни стопират. Или, казано по-просто: обичам да съм с отворен разум. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР