Джо Джойс (8-0-0) продължава да няма загуба в профи кариерата

...
Джо Джойс (8-0-0) продължава да няма загуба в профи кариерата
Коментари Харесай

Джо Джойс спря Стивърн за осма победа с нокаут

Джо Джойс (8-0-0) продължава да няма загуба в профи кариерата си, откакто през вчерашния ден британецът смаза някогашния международен първенец в тежка категория Бърмейн Стиврън (25-4-1).

Мачът бе за установяване на носителя на златния пояс на WBA и бе основно подгряващо събитие на Крис Юбенк-младши и Джеймс ДеГейл в „ О2 Арена “ в Лондон.

33-годишният лондончанин бе надалеч по-агресивният боксьор на кръга и още от първия рунд стана ясно, че единствено знамение ще може да избави американеца от загуба.

8 fights
8 wins
8 KOs

Joe Joyce stops Bermane Stiverne in the sixth round to maintain his undefeated record pic.twitter.com/LhYIZYVTHP
— Boxing on BT Sport (@BTSportBoxing) February 23, 2019
Стиврън бе открит с внушително дясно кроше във втория рунд, само че все пак съумя да изкара рунда, макар десетките удари, които пое.

В идващия рунд Джойс още веднъж пласира съвършени десни и след една от многото 40-годишният Стивърн се оказа на земята в нокдаун. Американецът обаче съумя да се изправи и да отблъсне ненапълно офанзивите на Джойс, само че триумфът му бе кратковременен, тъй като в заключитлените секунди на рунда Джойс още веднъж постановяваше противника си с мощни комбинации глава-тяло-глава.

Така се стигна до 6-ия рунд, в който още веднъж сред въжетата имаше единствено един боксьор. Джойс отприщи няколко доста съществени серии и при оставащи 40 секунди до края на рунда, реферът Хауърд Фостър спря срещата, а Стивърн можеше единствено и само да му бъде признателен.

Така идващият мач на Джойс ще бъде против Мануел Чар за постоянната международна купа на WBA при най-тежките. Чар завоюва купата в края на 2017-та и от този момент не се е бил.

boec.bg
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР