Джо Байдън пристига в Брюксел следващата седмица за първата си

...
Джо Байдън пристига в Брюксел следващата седмица за първата си
Коментари Харесай

Джо Байдън пристига в централата на НАТО следващата седмица

Джо Байдън идва в Брюксел идната седмица за първата си аудиенция в Европа от началото на съветската инвазия в Украйна. От Белия дом оповестиха, че той ще взе участие в изключителната лидерска среща на съдружниците от НАТО в централата на организацията на 24 март.

Освен това президентът на Съединени американски щати ще взе участие и в срещата на върха на Европейския съвет, с цел да се включи в разискване на „ споделените опасения “ за Украйна.

Според изказване на Алианса по време на срещата ще се приказва за обстановката в Украйна и „ мощната поддръжка “ за страната, както и укрепването на защитата на НАТО. „ В този сериозен миг Северна Америка и Европа би трябвало да стоят дружно в НАТО “, споделя генералният секретар Йенс Столтенберг.

В идните дни се обрисува да има съвсем непрекъснато наличие на високопоставени лица от Съединени американски щати в Европа, откакто към този момент стана ясно, че в днешния ден военният министър Лойд Остин ще взе участие персонално в среща на НАТО, а по-късно ще се насочи към Словакия. В последния миг добави и трета спирка в пътуването си – България, поради което пътуването му се удължи с още един ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР