Джо Байдън официално обяви, че възнамерява да се кандидатира за

...
Джо Байдън официално обяви, че възнамерява да се кандидатира за
Коментари Харесай

Байдън и съдът на надеждата: Комедия за руснаците и хорър за САЩ

Джо Байдън публично разгласи, че има намерение да се кандидатира за президент на Съединените щати за втори мандат през 2024 година

Това не е смешка

Изглежда не всички са вярвали, че 80-годишният Джо Байдън въпреки всичко ще се осмели да разгласи публично упоритостите си да заеме още веднъж президентския пост. Той споделяше толкоз постоянно, че мисли по този въпрос и го отлагаше толкоз дълго, че специалистите в действителност се съмняваха, че 46-ият президент на Съединените щати ще вземе решение за това.

Без дълги прелюдии, дано създадем главния извод: „ дълбоката страна “, която в действителност управлява Америка и се пробва да ръководи целия свят, има ясна „ рецесия на жанра “. Тя няма аварийна пейка. Няма различен претендент с изключение на Байдън, изпаднал в дълбока и към този момент очевидна деменция.

Дори западните демократични медии, които мъчно могат да бъдат упрекнати в непочтеност към американския президент, нямаше по какъв начин да не отбележат, че „ възрастта на Байдън прави кандидатурата му за преизбиране исторически и опасен залог за

Демократическата партия, която е изправена пред сложната задача на изборите в Сената през 2024 година и който в този момент има малцинство в Камарата на представителите. "

Според скорошно изследване на Reuters/Ipsos рейтингът на утвърждение на Байдън е „ затънал на едвам 39% “, което е извънредно ниско.

Американците са съществено загрижени за възрастта на президента, защото до края на оферти от него втори мандат той ще бъде на 86 години, съвсем 10 години повече от предстоящата дълготрайност на живота на междинния мъж в Съединени американски щати.

За да убеди американците в правоспособността на Байдън, през февруари Белият дом издаде публично умозаключение за резултатите от медицинския обзор на президента.

" Байдън, който не пие алкохол и спортува пет пъти седмично, е разгласен за кадърен за работа от лекарите ", написа Reuters.

Но в това време организацията прибавя с явен подигравателен нюанс:

" Белият дом споделя, че неговият опит демонстрира, че е задоволително интелигентен за сложна работа. "

Кой е вицепрезидентът?

Преклонната възраст на кандидат-президента неизбежно слага въпроса за вицепрезидент, защото при положение на гибел на първия, вторият става държавен глава. Настоящият вицепрезидент на Съединени американски щати Камала Харис разгласи готовността си да се кандидатира на изборите през 2024 година дружно с Байдън.

Това значи, че американците още веднъж са изправени, както изглеждаше на мнозина, към този момент снет от дневния ред въпрос, че двама несъстоятелни хора още веднъж могат да управляват страната им. Единият – заради възрастта, другият – заради липса на познания и качества.

Факт е, че след изборите през 2020 година всички демократични медии в Съединени американски щати похвалиха политическите „ качества “ на Харис. Washington Post я похвали, наричайки я " авангард на партията на бъдещето ", която " ще бъде съдът на демократичната вяра за пъстрата Демократическа партия ". Цялата демократична преса без изключение пишеше в същия дух.

Въпреки това, след малко време, когато Харис съумя да излее куп нелепости и простотии върху главата на обществото, всички видяха, че постът вицепрезидент е ангажиран не просто от елементарен човек, а от малоумен, едностранчив човек и немислещ човек.

И същите демократични медии „ ненадейно “ обърнаха внимание на обстоятелството, че „ Харис не може да провежда работата на кабинета си, вследствие на което към нея се основава отвратителна неработна атмосфера “.

Така по-специално Politico писа за Харис. Освен това стана видимо, че те стопираха да го оповестяват - с цел да избегнат следващата " забележителна нелепост " и насмешки от пресата.

Номинирането на Харис за втори мандат дружно с Байдън може да значи единствено, че „ вашингтонското тресавище “ (по думите на Тръмп) към този момент няма други претенденти. И най-важното - това е красноречиво доказателство, че Съединени американски щати се управляват не от сякаш определен президент, а от самата " дълбока страна ".

Това е доста характерна група от „ жители “, които групово се разграничават по съществени аналитични и планирани качества. Те са " господарите на парите " (шефове на най-големите банки на Уолстрийт в Ню Йорк) и притежатели на транснационални корпорации (ТНК).

Това са представители на американското разузнаване и армията. Те са тези, които имат цялата финансова и политическа власт в Съединените щати и действително управляват тези, които официално имат политическа власт.

Има още едно събитие, което не може да се отхвърли. Дейците на дълбоката страна са ултра-либерални доктринери, тяхната отдаденост на тяхната теория за свободата на всички и всевъзможни малцинства граничи с параноя.

Всички те са огромна фракция от перверзници. Фикс концепцията им е да докарат перверзник на власт в страната. Има съществено съмнение, че Камала Харис принадлежи към този род-племе.

По време на неотдавнашното си посещаване в Гана, застанала до президента на страната Нана Акуфо-Адо, Харис сподели, че е „ доста решена да поддържа развиването на правата на ЛГБТК+ в Африка “. Така че при положение на гибел на Байдън президентът на Съединени американски щати ще бъде чернокожа жена, която най-вероятно е и перверзник. Всичко в една бутилка - представител на всички малцинства.

Заплахата от революция

Байдън не се е обърнал към нито едно събиране на своите поддръжници, както направи Тръмп предишния ноември, когато разгласи кандидатурата си.

Титулярът направи изказването си в няколко видеоклипа, оповестени от новия му избирателен екип. В един от тях той декларира:

" Когато се кандидатирах за президент преди четири години, споделих, че се борим за душата на Америка и към момента се борим. Сега не е моментът да се успокоявате. Затова се кандидатирам за преизбиране... Да свършим тази работа. "

Президентът назова поддръжниците на Тръмп " екстремисти ". В същото време видеото стартира с фрагменти от офанзивата на последователите на Тръмп против Капитолия на 6 януари 2021 година

От това излиза наяве защо „ към момента се бори “ Байдън, за какво „ не е време за утешение “ и каква „ работа “ предлага да свърши. Байдън, в случай че бъде избран отново, има намерение да постави завършек на Тръмп и неговите поддръжници.

Междувременно дано не забравяме, че последователите на Тръмп нахлуха в Капитолия, с цел да стачкуват против това, че считат, че Байдън е разгласен за победител на последните избори вследствие на машинация с вота.

Те не се уморяват да показват причини, че Тръмп е трябвало още веднъж да бъде президент през 2021 година И тази религия не е изчезнала. Точно както дълбоката страна не има намерение да съобщи властта на Тръмп, Тръмп и неговите поддръжници, които са решени да завоюват през 2024 година

Със сигурност може да се каже, че Америка се е разделила на две след последните президентски избори. Поддръжниците на Тръмп към този момент са уверени, че демократичната върхушка ще постави всички старания, в това число подправяне на изборите, с цел да разгласи Байдън за победител. И не са подготвени да одобряват това при никакви условия.

Ето за какво преди време специалистите безмълвно се съгласиха, че Съединени американски щати очевидно са на ръба на революция. Това се демонстрира от голям брой признаци.

Има акция против последователите на Тръмп. Защитниците на консервативните полезности са упрекнати във " вътрешен тероризъм ". Байдън заплашва да употребява авиация против тях.

Срещу самия Тръмп са повдигнати куп наказателни обвинявания и даже е почнало правосъдно дело, чиято цел е да " затвори " някогашния президент и да го изхвърли от изборната конкуренция.

Изследване на американския изчерпателен портал Facing History демонстрира, че Републиканската и Демократическата партии при започване на 90-те години са имали съвсем идентични политически стратегии.

През последните 25 години Демократическата партия е мощно " наляво ", а Републиканската - " надясно ". Разликата сред политическите им позиции в този момент се е трансформирала съвсем в пропаст.

Днес американците са склонни да имат по-голямо възприятие на злост към членовете на друга политическа партия, в сравнение с в предходни години.

Републиканците и демократите се виждат един в различен като екзистенциална опасност. Едната половина от популацията ненавижда другата и двете желаят да бъдат отделени една от друга от държавната граница.

Почти 40% от американците (независимо от партийната принадлежност) биха подкрепили отделянето на своя щат, в случай че претендентът им бъде надвит на изборите.

Нищо персонално?

Байдън има голям персонален претекст да бъде избран отново като президент. Това може би е една от главните аргументи за настоящето му решение.

Факт е, че синът му Хънтър виси на косъм от началото на следствие по обвинявания в куп закононарушения, измежду които най-невинното може би е потреблението на служебното състояние на татко му за персонално облагодетелстване.

Федералните сътрудници са събрали задоволително доказателства, с цел да обвинят Хънтър Байдън в данъчни закононарушения и предоставяне на погрешни показания по отношение на придобиването на оръжия.

Washington Post, който заяви това още през октомври предходната година, показва, че окончателното решение за покачване на обвинявания ще би трябвало да бъде взето от федералния прокурор на Делауеър.

Но, несъмнено, към момента не е взето решение. Кой е нашият баща? Междувременно обвиняването против Хънтър Байдън може да има доста по-сериозни последствия от персонални проблеми за татко му.

Престъпленията, упрекнати против Байдън-младши, са на практика потвърдени. И най-важното, те опетниха настоящия президент, който по време на тяхната поръчка беше вицепрезидент на Съединени американски щати.

Известно е, че до момента в който „ седеше “ в борда на шефовете на украинската компания Бурисма, Хънтър Байдън получаваше 50 000 $ месечно от 2014 до 2019 година, макар че в действителност не работеше там.

Голяма част от „ активността “ на Хънтър в Бурисма идва по време на вицепрезидентството на татко му. Това беше просто нелегално обогатяване на семейство Байдън за сметка на украинската страна. Ако Тръмп или някой от републиканците стане президент, Байдън може да бъде замесен в наказателно дело и да отиде в пандиза за дълго време.

Какво от това?

Пред целия свят се разиграва огромен политически театър, наименуван " изборната акция в Съединените щати ". Човек можеше да го гледа с празно любознание, седнал комфортно пред телевизионния екран или компютъра. Но факт е, че екзистенциалните вътрешни разделения в Съединените щати заплашват да доведат страната до ръба на злополука, която ще засегне целия свят.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР