Джеймс Камерън е не само един от най-успешните режисьори в

...
Джеймс Камерън е не само един от най-успешните режисьори в
Коментари Харесай

Джеймс Камерън за „Титаник“: Направих филма само за да видя останките от кораба на живо

Джеймс Камерън е освен един от най-успешните режисьори в света, само че е и извънредно разпален водолаз и дълбоководен академик. Тези два интереса се пресичат в двата му най-хитови кино лентата – „ Аватар “ и „ Титаник “.

Камерън към момента не е коментирал актуалното търсене на подводницата „ Титан “, само че самият той се е гмуркал до останките на „ Титаник “ 33 пъти.

Дълбоководният уред изчезна на 19 юни

Пред „ Нешънъл Джиографик “ Камерън споделя, че още от дете се е влюбил в гмуркането, въпреки да живее в Онтарио, Канада, на стотици километри от океана.

Той гледал с учудване излъчвания на Жак Кусто.

Мотивацията му за кино лентата „ Титаник “

През 2009 година в изявление Камерън декларира, че не любовната история го въодушевява да направи кино лентата за най-известното поглъщане на кораб.

„ Направих „ Титаник “, тъй като желаех да се гмурна до същинския транспортен съд . Това е връх Еверест на потъналите кораби. Исках да го направя като хората. Когато разбрах, че някакви други хора се гмуркат до „ Титаник “ с цел да снимат филм си споделих, че ще направя холивудски подобен, с цел да платя за експедицията “, споделя той.

Останките на кораба се намират на 3800 м дълбочина на дъното на Атлантическия океан

Още по-дълбоко

Камерън е направил доста дълбоководни гмуркания след фотосите на „ Титаник “. През 2012 година той се спуска с подводница до Марианската котловина – най-дълбоката точка на планетата. Експедицията се прави с машина, която самият той е основал.

Във видеоклип той споделя, че оптимално се насладил на гмуркането, за което работил седем години… до момента в който по системата за връзка не чул гласа на брачната половинка си.

Учени разгласиха видео със ужасно качество

„ Ето ме мен на едно от най-отдалечените и самотни места на планетата. Пътуването ми е лишило извънредно доста време и технологии. Чувствам се като най-откъснатия и уединен човек на планетата, изцяло откъснат от човечеството, без опция да бъда спасен… и жена ми ми звъни “, споделя той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР