Джеймс Алисън и Тасуку Хонджо спечелиха съвместно Нобеловата награда за

...
Джеймс Алисън и Тасуку Хонджо спечелиха съвместно Нобеловата награда за
Коментари Харесай

Учени с Нобелова награда за нов метод за лечение на рака

Джеймс Алисън и Тасуку Хонджо завоюваха взаимно Нобеловата премия за физиология или медицина за тяхното изобретение за ракова терапия, оповестиха международните осведомителни организации.

Откритията на двамата учени водят до пробив в лекуването на рака.

"Алисън и Хонджо демонстрираха по какъв начин другите тактики за инхибиране на спирачките върху имунната система могат да бъдат употребявани в лекуването на рака ", изясни в изказването си присъждащият премията Кралски Каролински медицинско-хирургичен институт.

Жена с финален етап рак, излекувана по нов способ: Ударих джакпота

Ракът убива милиони хора годишно и е едно от най-големите провокации в опазването на здравето.

Като подтикват вродената дарба на имунната система да нападна туморните кафези, тазгодишните Нобелови лауреати основават

напълно нов принцип за лекуване на ракови болести.

Основно свойство на имунната система е способността да разграничава "свои " от "чужди ", тъй че нахлуващите бактерии, вируси и други рискове да бъдат атакувани и отстранени. Т-клетките, тип бели кръвни телца, са основни играчи в тази отбрана.
 Тасуку Хонджо Тасуку Хонджо
Т-клетките имат рецептори, които се свързват със структури, разпознати като непознати и такива взаимоотношения задействат защитната реакция на имунната система. Допълнителни протеини, настоящи като ускорители на Т-клетките, също са нужни, с цел да провокират цялостната имунна отбрана.

Алисън изследва прочут протеин, който "функционира като спирачка върху имунната система ", изяснява уеб сайтът Nobelprize.org.

Той осъзнава капацитета на премахването на тази спирачка, с цел да бъдат освободени имунните кафези да нападат туморите. След това създава тази идея в напълно нов метод за лекуване на заболели от рак.

Тасуку Хонджо открива редом протеин на имунните кафези и откакто изследва деликатно функционалността му, разкрива, че той също работи като спирачка, само че с друг механизъм.

Леченията въз основата на неговото изобретение са поразително ефикасни в битката против раковите болести.
 Джеймс П. Алисън Джеймс П. Алисън
"Значимите открития на двамата лауреати са пробив в битката ни против рака ", съобщи Кралският Каролински медицинско-хирургичен институт.

Секретарят на Нобеловия комитет Томас Пърлман съобщи:

"Все още не съм могъл да се свържа с лекар Алисън, допустимо към този момент да е схванал, че е станал Нобелов лауреат ".

"Доктор Хонджо, в случай че се съди по извършения ми с него диалог, беше доста благополучен. Беше ми мъчно да схвана дали е очаквал високото отличие, само че ми се стори сюрпризиран. Във всички случаи той изрази изключителното си удовлетворение, че споделя Нобеловата премия с професор Алисън ", съобщи още Пърлман.

По време на оповестяването на имената на тазгодишните лауреати на Нобеловата премия за медицина или физиология в Инстаграм се появи фотография на професор Хонджо, заобиколен от радостни сътрудници, разбрали за удостояването му с авторитетния приз.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР