Джейкъб Чансли, който след щурмуването на американския Конгрес на 6

...
Джейкъб Чансли, който след щурмуването на американския Конгрес на 6
Коментари Харесай

Над 3 години затвор за "шаманът" на симпатизантите на Тръмп заради щурма

Джейкъб Чансли, който след щурмуването на американския Конгрес на 6 януари се прочу по света с шапката си с рога и оповестил се за шаман на почитателите на мистериозния създател QAnon в обществените мрежи, е наказан на повече от 3 години затвор.

Прокуратурата изиска 4 години отнемане от независимост за ролята му в смъроносните конфликти сега, когато Народното събрание във Вашингтон взимаше последното решение, да да влезе в Белия дом новият президент Джо Байдън. Днес федерален арбитър реши, че Чансли ще лежи 41 месеца в пандиза.

На намаляването на наказването с 10 месеца евентуално е повлияло това, че през септември той се призна за отговорен във възпрепятстване работата на публична институция. Тогава той съобщи, че е отчаян, че Доналд Тръмп не е употребявал пълномощията си на преидент да го амнистира преди да напусне Белия дом.

Същия период затвор получи предходната седмица различен от хилядите щурмували Капитолия. Бивш артист във филми за бойни изкуства бе наказан апропо и за това, че удря служител на реда.

Докато беше в пандиза, Чансли бе диагностициран с шизофрения с приходни психотични признаци, билорярно разстройство, меланхолия и тревога.

В насилието, шокирало Съединени американски щати и света, починаха четирима, ранен служител на реда умря на идващия ден, а още четирима от полицейската защита, защитавала Капитолия, се самоубиха в идващите дни и седмици. Около 140 униформени чиновници бяха ранени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР