Джеф Безос загуби само за миг титлата си най-богатия човек

...
Джеф Безос загуби само за миг титлата си най-богатия човек
Коментари Харесай

Джеф Безос вече не е най-богатият човек на планетата след силен спад на акциите на Amazon



Джеф Безос загуби единствено за момент купата си " най-богатия човек на планетата “ на 20 юли, когато галактическият му транспортен съд Blue Origin с него на борда доближи " ръба на Космоса " по време на близо 11-минутен полет, след което последва възобновяване на първата му позиция при сполучливото приземяване.

Сега обаче мултимилиардерът още веднъж отстъпи първата позиция на най-богатия човек в света, само че този път, тъй като чистата стойност на неговото благосъстояние се срина единствено в рамките дневно с 13,9 милиарда $, оповестява MarketWatch.

Богатството на Безос намля значително, защото в края на предходната работна седмица акциите на Amazon се сринаха със 7% вследствие на по-слаби от предстоящото финансови резултат на софтуерния колос през второто тримесечие.

Това разреши на френския магнат Бернар Арно да претендира за позицията на най-богат човек на планетата. Арно оглавява конгломерата за първокласни артикули LVMH, чиито дъщерни сдружения включват Louis Vuitton, Sephora, Moët & Chandon и Tiffany & Co.

 Бернар Арно

Въпреки че световна Covid пандемия и последвалата икономическа криза би трябвало да върнат малко обратно пазара на първокласните артикули, Бернар Арно съумя да усили благосъстоянието си с близо 100 милиарда $ през първата година от пандемията.

В началото на тази седмица чистата стойност на благосъстоянието на Арно се прави оценка на 195,8 милиарда $, до момента в който това на Джеф Безос на 192,6 милиарда $.

Безос влезе в историята през 2020 година като първият човек, че е спечелил 200 милиарда $, защото по това време неговата компания Amazon се радваше на огромни облаги поради наложения Covid локдаун по света, което способства за мощно повишаване на акциите на водещата компания за електронна търговия на дребно.

Двамата милиардери си съперничеха за първото място на най-богатите в света през май и юни тази година, преди да бъде комплициран завършек на 50-дневната поредност за Безос отпред на класацията, съгласно списание " Форбс ".

В света има общо 2755 милиардери, 86% от които са по-богати, в сравнение с преди година, като общото им благосъстояние се усили с 5 трилиона $ през 2020 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР