Джанлуиджи Буфон обяви, че се оттегля от националния тим на

...
Джанлуиджи Буфон обяви, че се оттегля от националния тим на
Коментари Харесай

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон се оттегли от националния отбор



Джанлуиджи Буфон разгласи, че се отдръпва от националния отбор на италия. Реваншът от баражите за класиране на Мондиал 2018 против Швеция беше дуел №175 за именития пазач с екипа на “адзурите ”. След нулевото тъждество, оставило италианците отвън финалистите на международното състезание за пръв път от 1958 година, Буфон със сълзи на очи съобщи:

Напускам националния тим и го оставям на младите момчета ”.Буфон пропусна невероятната опция да се трансформира в първия футболист, взел участие на 6 международни шампионати. “Разочароващо е ”, промълви 39-годишният вратар пред камерите на Rai Sport. - Жалко е, че последният ми мач за Италия приключи по подобен метод. Жалко е не за мен, а тъй като не направихме това, което чакаха от нас сънародниците ни.

Не можем да приказваме за никакво подценяване. Всички, които са играли в сходни мачове, знаят какъв брой е мъчно да се преодолее пасив от един чист гол. Сигурно е, че не показахме най-хубавия футбол, на който сме способни. Липсваше ни сила и заостреност, с цел да вкараме гол, само че шведите играха по сходен метод в Стокхлом, а реализираха резултат, който ги устройваше. В тези два мача всичко се реши от обособени обстановки, в които, за жалост, шансът не беше на наша страна.

Бъдещето на италианския футбол е положително, уверен съм. Ние имаме горделивост и увереност. Винаги сме се изправяли след тежки провали, ще го създадем и в този момент. Аз напущам тима, само че той може да разчита на извънредно надарените Джанлуиджи Донарума и Матия Перин. Благодаря на всички футболисти, с които съм играл дружно. Искам да прегърна особено Джорджо Киелини, Андреа Bардзали и Леонардо Бонучи. С тях бяхме един до друг повече от 10 години. уповавам се дружно да сме били добър образец за младитеВъв футбола побеждаваш като тим и губиш като тим. Вината за неприятните резултати е обща. Треньорът е част от тима, приключи рекордьорът по мачове в националния тим.

С Италия Буфон е международен първенец от 2006 година. Той е на 4-о място във безконечната класация на футболистите с най-вече мачове за страната си, и на първо измежду европейците.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР