Джак Сок ще прекрати професионалната си кариера в тениса след

...
Джак Сок ще прекрати професионалната си кариера в тениса след
Коментари Харесай

Американски тенисист прекратява кариерата си след US Open

Джак Сок ще приключи професионалната си кариера в тениса след края на откритото състезание на Съединени американски щати, разгласи някогашният номер 8 в света. 30-годишният американец има четири трофеи на сингъл, като най-значимата от тях е на шампионата " Мастърс-1000 " в Париж през 2017.

Сок има и 17 трофеи на двойки, измежду които титли от " Уимбълдън " през 2014 и 2018, както и в Ню Йорк през 2018. На тазгодишния шампионат от Големия шлем той ще си партнира с Джон Иснър, който също ще приключи кариерата си.

" До осемгодишното момче, което се влюби в тениса от пръв взор - уповавам се, че се гордееш. Изминаха 14 години, цялостни с прелестни мемоари. Никога няма да ги не помни. Спечелих четири трофеи от Големия шлем, олимпийско злато и бронз, пробих в топ 10 на сингъл и на двойки, а също така бях в тимовете за Купа Дейвис и Лейвър. Постигнах повече, в сравнение с в миналото съм мечтал ", написа той в Инстаграм. 

" Тазгодишният шампионат за Големия шлем в Съединени американски щати ще бъде финален в кариерата ми. Чакам с неспокойствие да се изправя за един заключителен път пред най-хубавите почитатели в света ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР