Джак Джоунс се класира за финала на Световното първенство по

...
Джак Джоунс се класира за финала на Световното първенство по
Коментари Харесай

Джоунс довърши Бингам и ще спори с Уилсън на финала в Крусибъл

Джак Джоунс се класира за финала на Световното състезание по снукър за първи път в кариерата си. Приказката за уелския квалификант продължава, откакто той отстрани първенеца на планетата Стюарт Бингам със 17-12 във втория полуфинал в Крусибъл.


Последната сесия сред двамата стартира от резултат 13-10 в интерес на Джоунс, който на четвъртфиналите в профил не какъв да е, а един от любимците за короната Джъд Тръмп. Бингам на собствен ред бе спрял в предходната фаза борещия се за рекордна осма купа Рони О " Съливан. Англичанинът стартира вечерта с фрейм в своя изгода, само че загуби идващите два и по този начин противникът му се приближи на две партии от ефектен край. След нова фрагментарна борба " Бинго " понижи пасива на 12-15, само че след 15-минутната пауза Джоунс резервира хладнокръвие и след брейкове от 70 и 58 откри място на първи ранкинг край в кариерата, освен това на Световно.

Той се трансформира в деветия квалификант, който доближава финала в Крусибъл и е шестият уелсец, който ще спори за трофея. В добавка, 44-ият в международната класация може да стане едвам третият квалификант, който подвига купата след Тери Грифитс и Шон Мърфи. Мърфи стана първенец в Шефилд през 2005, когато бе 48-и в света.

Крусибъл ще има нов първенец, който ще вдигне за първи път международната купа в кариерата си, след финала през 2005, откакто по-рано Кайрън Уилсън довърши Дейвид Гилбърт със 17-11. " Воина ", вицешампион от 2020, дръпна съществено след третата сесия, която завоюва с 6-2 и имаше задатък от 14-10 преди доиграването. " Фермера " взе откриващия фрейм, само че последваха три на сметката на Уилсън и по този начин той ще има опцията да си тръгне с чека за 500 000 паунда за спечелилия, откакто преди четири години бе надигран изрично от Рони О " Съливан с 8-18.

Днес и на следващия ден ще се изиграят по две сесии, които ще дефинират новия притежател на трофея. Играе се до 18 извоювани от общо 35 фрейма. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР