Дизайнери представиха 130-метрова суперяхта, покрита със слънчеви панели. Футуристичният Solar

...
Дизайнери представиха 130-метрова суперяхта, покрита със слънчеви панели. Футуристичният Solar
Коментари Харесай

Представиха 130-метрова суперяхта, покрита със слънчеви панели

Дизайнери показаха 130-метрова суперяхта, покрита със слънчеви панели.

Футуристичният Solar Express, който има грациозен контур, наподобяващ локомотив, е въодушевен от парните влакове, като този от кино лентата „ Полярният експрес “ от 2004 година

Освен това има шип на носа, наподобяващ на бивник на нарвал, оповестява Daily Mail.

Изображенията демонстрират по какъв начин корабът, който е по-дълъг от футболно игрище, разполага с открит басейн и зона за релакс на кърмата.



Лодката е основана от основания в Хонконг Антъни Гласън от дизайнерско студио M51, прекарал повече от десетилетие, работейки като инженер на суперяхти.

Според него няколко първокласни улеснения е трябвало да бъдат пожертвани, с цел да се подсигурява, че има задоволително място за слънчевите панели, които покриват горната палуба.

„ Тази идея е за притежател, който няма нищо срещу да се откаже от някои типични функционалности на суперяхтите, като хеликоптерни площадки или слънчеви палуби, с цел да направи място за 1 500 квадратни метра слънчеви панели. Solar Express е опит за по-екологично бъдеще на огромните суперяхти, “ добавя Гласън.

Яхтата обаче към момента предлага набор от типичните за първокласните плавателни съдове улеснения. Освен външния плувен басейн, който е с дължина 10 метра, има хидромасажна вана и място за хранене навън на основната палуба.

Междувременно, на горната палуба има два VIP жилището, предлагащи обширна панорама към океана. Удобствата на борда се зареждат от огромни слънчеви акумулатори, които са виновни и за част от силата, поглъщана от хибридната задвижваща система.

За да се усъвършенства успеваемостта, Solar Express е оборудван с олекотен алуминиев корпус. По-малкото тегло разрешава по-голям потенциал на батерията, макар че от M51 не показват числа, касаещи скорост или обсег.

Лодката не е проектирана с мисъл за съответен клиент, а във връзка с цените Гласън споделя: „ На този стадий това е чисто идея. Що се отнася до разноските, не мога да дам точна цифра ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР