25 от най-характерните екземпляри от праисторически времена са пресъздадени в

...
25 от най-характерните екземпляри от праисторически времена са пресъздадени в
Коментари Харесай

Живи Динозаври превземат отново Варна това лято


25 от най-характерните екземпляри от праисторически времена са пресъздадени в движещи се и издаващи звуци макети на динозаври. Сред тях е и най-популярният измежду децата, Т-Рекс, само че и четири изцяло нови представителя от Ледниковата ера, измежду които впечатляващите Мамут и Мастодонт.

Огромните движещи се фигури на динозаври са построени с изумително внимание и към най-малкия теоретичен подробност и посредством усъвършенствана аниматорска технология, която дава опция да се “съживят " още веднъж. Всеки експонат е направен с присъщите за дадения тип цвят, текстура, придвижвания и тон.

Освен интерактивните фигури, изложбата среща и с любопитни обстоятелства за произхода и живота на динозаврите, техните привички, обитаеми територии, по какъв начин са ловували и по какъв начин са отглеждали дребните си.

Пътуващата галерия впечатлява милиони хора по света, като от началото на нейното показване е посетена от повече от 10 млн. души по целия свят. Конкретните експонати, които ще видят това лято жителите и гостите на Варна, досега са представяни единствено в Бахрейн и Москва, както и предходната есен в София.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР