Подсъдимият Георги, който е от град Елхово, дошъл да живее

...
Подсъдимият Георги, който е от град Елхово, дошъл да живее
Коментари Харесай

Над 5 г. затвор за 56-годишния Георги, убил леля си във Варна

Подсъдимият Георги, който е от град Елхово, пристигнал да живее в дома на 83-годишната си вуйна Климентина Хр. в кв. " Владиславово " във Варна, откакто тя счупила крайниците си при рухване в жилището си. След претърпяната интервенция дамата била неподвижна и помолила двама съседи да идват да я обгрижват, като им дала ключ за жилището си. 

Племенникът й Георги постоянно пиел, а алкохолът го правел нападателен. На 16 март 2017 година под въздействието на алкохол 56-годишният мъж нанесъл побой над безпомощната жена. Съседи, които видели положението й - насинено око, рана на главата, алармирали на незабавния телефон 112. 

Пред полицейските чиновници и в наличието на нападателния си племенник старата жена обяснила обяснила пострадванията си с рухване. Насаме с служителите на реда обаче Климентина Хр. признала, че Георги й нанесъл побой с юмруци по лицето и тялото. Споделила също, че се опасява от него. На насилника бил формиран сигнален протокол по Закона за Министерство на вътрешните работи да не прави физическо и психическо принуждение над вуйна си, а потърпевшата била отведена в болница.

На 3 април тази година към 19,15 часа още веднъж бил подаден сигнал за фамилен скандал на адреса на 83-годишната жена. При позвъняване в жилището никой не отворил. Пристигналите полицейски чиновници приела съседката, която с дадения й от потърпевшата ключ отключила жилището. Жената била цялата в синини, само че отказала здравна помощ от боязън да не бъде бита още веднъж от племенника си.

На 8 април, откакто се почерпил с 200 г водка, Георги влезнал в стаята на вуйна си. Решил да смени телевизионната стратегия, която дамата гледала. Когато вуйна му се възпротивила словесно, Георги се нахвърлил върху нея, нанесъл й удари с юмруци по цялото тяло, крещял и псувал. 

На сутринта съседката отключила жилището, с цел да види болната жена. Гледката на пребитата жена под завивките била стряскаща. Липсвала част от кожата на лявата й ръка, дясната й ръка била счупена, а лицето и врата й - посинени от побоя и опита да бъде удушена. От този миг нататък съседката отказала да върви в дома на баба Климентина от боязън от Георги.

Друг комшия алармирал за следващия случай с старата жена и тя била отведена за лекуване в болничното заведение. Там разказала на лекарите кой е предизвикал пострадванията й. Назначена била съдебномедицинска експертиза, която открила голям брой контузии по цялото тяло на дамата, счупени 8 ребра, раменна кост, солидни хематоми.

На 16 април положението на 83-годишната жена се влошило и от отделението по гръдна хирургия тя била преместена в реанимация и сложена на изкуствена белодробна вентилация и медикаментозно лекуване. Въпреки извършеното лекуване Климентина Хр. умряла на идващия ден в болничното заведение.

Подсъдимият Георги Г. е изтърпявал 15-годишна ефикасна присъда за съзнателно ликвидиране, както и два пъти е бил осъждан за квалифицирани хулиганства, демонстрира информация по делото за правосъдното му минало.

От началото на досъдебното произвеждане досега той е с мярка за неотклонение " Задържане под стража ". 

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР