Според Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите има драстичен ръст

...
Според Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите има драстичен ръст
Коментари Харесай

Валери Симеонов във Варна: Въпреки лошото време сезонът върви добре


" Според Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите има фрапантен растеж на предлагането на подобен вид жилища, което е довело и до по-малка претовареност на хотелите в града. За да спрем нелоялната конкуренция, сме внесли законопроект за въвеждане на такси за апартхотелите ", съобщи Симеонов, представен от Труд.

Според него общинските препоръки ще дефинират размера на годишната такса, като по план тя ще варира от 0,1 до 0,3% от данъчната оценка за ваканционни жилища в селищата и от 0,5 до 0,7% - в националните курорти.

" Така ще извадим на ярко всички, като притежателите ще избират дали да записват парцелите си като туристически обекти, или да заплащат такса ", разясни вицепремиерът.

" Сезонът върви добре макар неприятното време. Заетостта с комплексите по Северното Черноморие е висока, има спад в престъпността по всички посоки, а качеството на морската вода е положително, даже на най-критичния Офицерски плаж във Варна ", заключи Симеонов.

След среща с контролните институции той заяви, че от началото на юли НАП-Варна е направила 1180 инспекции във Варненско и Добричко. Установени са 75 нарушавания, множеството от които касаят разлики в касовата наличност. 2 обекта са затворени, а за още 10 са издадени заповеди за запечатване. За първи път този сезон митничари са заловили при 2 акции цели 6 тона незаконна ракия. На Златни пясъци нощният покой на гостите е обезпечен, само че във Варна има проблеми с шума, сподели Симеонов след нощна ревизия по крайбрежната алея предишния петък, предизвикана от сигнали. Засечените 4 шумни заведения ще бъдат затворени, в случай че още веднъж бъдат уличени в шумова експанзия, предизвести Симеонов. Той похвали община Варна, че първа в страната си купила 2 шумомера, с които след приемане на акредитация ще мери децибелите до 23 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР