Той категорично се изказа за ограничаване на възможността гражданите да

...
 Той категорично се изказа за ограничаване на възможността гражданите да
Коментари Харесай

Патаклама! Ами ако и Плъха имаше оръжие?

 
Той изрично се изрече за ограничение на опцията жителите да получават оръжие за персонална защита. " Към момента записаните законни огнестрелни оръжия в България са към 350 000. От тях 125 000 са за самоотбрана. Колко са противозаконните никой не знае ", разясни Миков. 

През 1997 г. Конституционния съд анулира шест точки в Наказателния кодекс, които тогава уголемяват неизбежната защита. Според Миков тогава Конституционният съд вярно е отменил тези допълнения в Наказателен кодекс. Той застъпи тезата, че преди всичко е човешкият живот и разширението на неизбежната обрана няма да реши проблемите на престъпността.

" Държавата би трябвало да каже ясно " Аз подсигурявам правата на жителите, а не заставям жителите да се въоръжават и превъоръжават. В страните, в които се продава всеобщо оръжие и надали не се пропагандира закупуването на оръжие за самоотбрана, случаите на приложимост за всеобщи убийства са доста чести. Тоест Европа върви в напълно друга посока. Заради тероризма сега има европейска инструкция, която мощно лимитира притежаването на автоматизирани оръжия, къси, от вида на " Скорпоин " и " Узи ", с които могат да се правят терористични актове. А ние в този миг с посланията на политиците от най-високо ниво споделяме на народа да се въоръжава ", уточни Михаил Миков.

По казуса с лекаря в Пловдив той сложи следната позиция: " Какво щеше да стане, в случай че и Дживизов имаше нелегално оръжие? Той също има право на неизбежна защита. Когато попитах студентите това, те дадоха отговор, че ще стане " патаклама ". Това ли желаеме? Да се гърмят хората с настройката, че се отбраняват? "
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР