Грузинците, които бяха символични домакините в срещата, започнаха по-добре мача

...
Грузинците, които бяха символични домакините в срещата, започнаха по-добре мача
Коментари Харесай

България остана на 8-то място на Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна


Грузинците, които бяха алегорични домакините в срещата, започнаха по-добре мача и поведоха с 2:0. В 4:16 минута с гол на Божидар Симеонов националите ни изравнихаза 2:2. Минута и половина по-късно България можеше да поведе в резултата за първи път в мача, само че Марио Марев пропусна да вкара от 7-метров углавен удар. Последваха две равенства, като сред тях националите ни поведоха за първи път в мача с 4:3. В средата на първото полувреме играчите на Грузия се възползваха от две несполучливи офанзиви на България и съумяха да пернат с 3 гола с 7:4. Заради неточности в офанзива на нашите млади хандбалисти малко повече от 8 минути преди почивката Грузия съумя да поведе с 5 гола – 12:7. По-късно преднината на грузинците доближи до 7 гола, само че на почивката резултатът бе 16:11 в тяхна изгода.

В началото на второто полувреме Грузия успяваше да поддържа преднина от към 7 гола. След 41-та минута на срещата българите заиграха доста по-добре, вкараха 5 следващи гола и малко повече от 10 минути преди края изоставаха с 2 гола – 20:22. Грузия още веднъж съумя да поведе с 5 гола, само че в заключителните две минути Георгиу Ковачки се включи доста добре, вкара три следващи гола и 58 секунди преди края изоставането на България бе единствено гол – 27:28. 15 секунди преди края Божидар Симеонов изравни, само че в ответната офанзива Николоз Каландадзе осъществя и донесе успеха на Грузия.

За Грузия Николоз Каландадзе приключи с 13 гола. За България Божидар Симеонов вкара 7 гола, а Георги Кръстев добави 5 попадения.

По-късно през днешния ден ще стане явен и спечелилият от конкуренцията. Финалът е от 18,00 часа сред тимовете на Чехия и Австрия. Преди това Нидерландия и Финландия ще дефинират носителя на бронзовите медали.

Снимки: Sportsphotographers
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР