Дисциплинарното уволнение на бившия шеф на Трето районно в Пловдив

...
Дисциплинарното уволнение на бившия шеф на Трето районно в Пловдив
Коментари Харесай

Уволнили незаконно арестувания шеф на Трето районно в Пловди...

Дисциплинарното уволняване на някогашния началник на Трето районно в Пловдив Самуил Хаджиев е нелегално. Това гласи решение на Административния съд в града под тепетата, оповестено през вчерашния ден. То може да бъде обжалвано пред Върховен касационен съд в период от две седмици. 

Уволнението му е въз основа на недоказано закононарушение, считат магистратите. " Съгласно законовата хипотеза Хаджиев следва да се смята за почтен до доказване на противното, а всъщност служителят е уволнен точно поради „ осъществяването на действие “, попадащо напълно в хипотезата на визираното нагоре закононарушение – т.е. уволнението му е резултат на недоказано отговорно осъществено дисциплинарно нарушаване ", гласят претекстовете на Административния съд. 

Магистратите считат, че в тази ситуация с някогашния началник на Трето не е преценена тежестта на осъщественото дисциплинарно нарушаване, неналичието на нездравословни последствия от него, а наложеното наказване е несъмнено без да се съобразят събитията, при които е осъществено и цялостното държание на служителя по време на службата му в системата на Министерство на вътрешните работи.

Самуил Хаджоев е постъпил на работа в Министерство на вътрешните работи на 30.09.2011 година  и по време на службата си е награждаван 11 пъти - с „ Обявяване на признателност " през 2015 година, с „ Писмена хвалба “ през 2014 година - два пъти,  2016 година - три пъти,  и през 2017 година, 2018 година. 2019 година и 2021 година, и с „ Индивидуална парична премия “ през 2015 година Не е наказван за нищо. 

Според обвиняването, на 5 април Хаджиев и неговия зависещ са направили дейности по подготвяне да придобият към 500 кг марихуана, от обект на компания в село Болярци, която я създава и изнася за медицински цели. Двамата са се възползвали от служебното си състояние.

Самуил Хаджиев е упрекнат и за това, че на 31 март в Пловдив, е склонил длъжностно лице от проверяващите органи от Трето районно да наруши свое служебно обвързване по отношение на правораздаването, като са осъществени дейности по следствието  - претършуване и изземване в база на пловдивска компания и е формирано досъдебно произвеждане, без да са налице законови учредения за това и макар експлицитните инструкции на Районната прокуратура.

Срещу началника на Трето районно е повдигнато обвиняване и за това, че на 19 май тази година в Кричим е държал в колата си 50 броя патрони за огнестрелно оръжие, като не е взел нужните ограничения за сигурност, планувани в закона. 

Делото против Хаджиев към момента не е стартирало всъщност. 
 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР